Finalizohet me sukses operacioni policor i koduar “Droni 2020”, për goditjen e rasteve të kultivimit të bimëve narkotike.

Në vijim të punës për parandalimin, evidentimin dhe goditjen e veprimtarisë kriminale në fushën e kultivimit të bimëve narkotike, specialistët për Hetimin e Krimit në Komisariatin e Policisë Gramsh kanë finalizuar me sukses operacionin policor të koduar “Droni 2020”, në kuadër të cilit u bë arrestimi i shtetasve:

E. XH., 37 vjeç, banues në fshatin Grabovë, Gramsh dhe E. T., 33 vjeç, banues në Burrel.

Si rezultat i kontrollit të territorit me anë të dronit dhe informacioneve të marra në rrugë operative se këta shtetas, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, në fshatin Grabovë e Poshtme, Gramsh, kishin kultivuar bimë narkotike, si dhe falë punës së mirorganizuar dhe reagimit në kohë, shërbimet e Policisë kanë bërë të mundur evidentimin dhe goditjen e këtij rasti.

Në vijim të hetimeve, në lokalin e shtetasit E. T., shërbimet e Policisë kanë gjetur dhe sekuestruar në cilësinë e provës materiale disa fara të dyshuara si fara kanabisi.

Vijon puna për identifikimin dhe kapjen e personave të tjerë që janë të implikuar në ketë veprimtari kriminale.

Materialet hetimore i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Elbasan, për veprimet e mëtejshme procedurale.

The police operation codenamed “Droni 2020” is successfully finalized, to crack down on cases of cultivation of narcotic plants.

Following the work to prevent, identify and crack down on criminal activity in the field of cultivation of narcotic plants, Specialists for Crime Investigation at the Gramsh Police Commissariat have successfully finalized the police operation codenamed “Droni 2020”, in which arrest of citizens:

E. XH., 37 years old, resident in the village of Grabovë, Gramsh and E. T., 33 years old, resident in Burrel.

As a result of the control of the territory by drone and information received on the operational road that these citizens, in cooperation with each other, in the village of Grabovë e Poshtme, Gramsh, had cultivated narcotic plants, as well as thanks to the well-organized work and reaction in time, Police services have made it possible to identify and crack down on this case.

Following the investigation, in the bar of the citizen E. T., the Police services have found and seized as material evidence some seeds suspected as cannabis seeds.

Work continues to identify and apprehend other persons implicated in this criminal activity.

The investigative materials were forwarded to the Prosecution at the Elbasan Court of First Instance, for further procedural actions.