Lëkundje tërmeti janë regjistruar mbrëmjen e sotme në Greqi, epiqendra e të cilit ishte në afërsi të Korfuzit, me një thellësi prej 19.5 km.

Lëkundjet raportohet të jenë ndjerë deri në jug të Shqipërisë. Deri më tani nuk ka të dhëna për dëme materiale, por banorët janë alarmuar nga lëkundjet.

Sipas Qendrës Sizmologjike të Europës Mesdhetare (EMSC), tërmeti ishte me një magnitude 4.5, ndërkohë një tjetër tërmet me magnitudë 3.5 ra në Greqi, sipas EMSC-së.

Greqia njihet si një vend me veprimtari të lartë sizmeologjike dhe tërmetet janë të shpeshta në vendin fqinj, dridhjet e të cilëve shpesh ndihen edhe në jug të Shqipërisë.

Earthquake tremors were recorded tonight in Greece, the epicenter of which was near Corfu, with a depth of 19.5 km.

The tremors are reported to have been felt as far south as Albania. So far there are no reports of property damage, but residents have been alerted by the tremors.

According to the Seismological Center of Mediterranean Europe (EMSC), the quake had a magnitude of 4.5, while another earthquake with a magnitude of 3.5 fell in Greece, according to the EMSC.

Greece is known as a country with high seismic activity and earthquakes are frequent in the neighboring country, whose tremors are often felt in the south of Albania.