Tërmeti që goditi Maqedoninë ditën e sotme fatmirësisht nuk ka lënë pasoja në njerëz, por vetëm dëme materiale. Nga lëvizjet sizmike të forta gurë të mëdhenj dhe shkëmbinj kanë rënë në rrugën Dibër – Mavrovë duke bllokuar rrugën për më shumë se një orë.

Gjithashtu ka pasur disa plasaritje dhe çarje muresh në fshatrat e Peshkopisë që janë në afërsi të kufirit me Maqedoninë e Veriut rreth 4 km nga epiqendra.

Tërmeti i fundit ishte në fshatin Sencë të Mavrovës, me magnitutë 5.2 të shkallës rihter, rreth 10 km thellësi që zgjati rreth 20 sekonda.

Ndërsa në fshatrat e Mavrovës raportohen disa shtëpi të dëmtuara, por pa pasoja të rënda. Nga lëkundja e parë në orën 04:56 të mëngjesit deri mbrëmjen e sotme janë ndjerë 6 lëkundje të forta mbi 4.2 ballë.

The earthquake that hit Macedonia today fortunately did not leave consequences on people, but only material damage. Due to strong seismic movements, large stones and rocks have fallen on the road Dibër – Mavrovo blocking the road for more than an hour.

There were also some cracks and cracks in the walls in the villages of Peshkopi, which are near the border with Northern Macedonia, about 4 km from the epicenter.

The last earthquake was in the village of Senca, Mavrovo, with a magnitude of 5.2 on the Richter scale, about 10 km deep, which lasted about 20 seconds.

While in the villages of Mavrovo are reported some damaged houses, but without serious consequences. From the first tremor at 04:56 in the morning until tonight, 6 strong tremors were felt over 4.2 scale.