Një tërmet me magnitudë 4.1 i shkallës Rihter goditi mëngjesin e sotëm sërish Tebën, ndërsa lëkundjet sizmike u ndjenë edhe në Athinë. Lëkundja sizmike u regjistrua në orën 08:05 së mëngjesit të sotëm. Thellësia, sipas Institutit Gjeodinamik të Athinës ishte 10 km, 2 km në verilindje të Tebës.

Aktiviteti i lartë sizmik që ka nisur 10 ditë më parë dhe që po vazhdon po shqetëson shkencëtarët për faktin nëse qindra lëkundjet që janë regjistruar janë shenjë se fenomeni po lehtësohet apo janë paralajmërim për një tërmet më të fortë.

An earthquake measuring 4.1 on the Richter scale struck Thebes again this morning, while seismic tremors were also felt in Athens. The seismic tremor was recorded at 08:05 this morning. The depth, according to the Geodynamic Institute of Athens was 10 km, 2 km northeast of Thebes.

The high seismic activity that started 10 days ago and is continuing is worrying scientists about whether the hundreds of tremors that have been recorded are a sign that the phenomenon is easing or are a warning of a stronger earthquake.