Gadishulli i Ballkanit nuk gjen qetësi. Lëkundjet e termetit janë të vazhdueshme dhe kësaj radhe ato u shënuan në ishullin grek të Kretës.

Termeti i parë, me magnitudë 3.9 Rihter, i dyti me magnitudë 4.0 në orën 4:24 të mëngjesit dhe i treti ishte më i fortë, 4.7 i shkallës Rihter në 5:11 minuta të mëngjesit. Lëkundjet u ndjenë edhe në Turqi. Epiqendra: 40 km nga Palaikastron të Greqisë dhe dhe 397 km në jug të Izmirit.

Mësohet se nuk ka rrezik për cunam në Greqi, Turqi dhe Francë.

Si pasojë e një energjie të madhe të akumuluar nëntokë, lëvizjet e pllakave tektonike me shtrirje në Ballkan kanë shkaktuar tërmete të shpeshta në Shqipëri dhe Greqi, ku më i forti mbetet ai i 26 Nëntorit që i mori jetën 51 personave në vendin tonë.

 

The Balkan Peninsula finds no tranquility. The earthquake shakes are constant and this time they were marked on the Greek island of Crete.

The first quake, 3.9 Richter magnitude, the second 4.0 magnitude 4:24 am, and the third was the strongest, 4.7 Richter scale at 5:11 minutes. The shakes were felt in Turkey as well. Epicenter: 40 km from Palaikastron, Greece and 397 km south of Izmir.

It is learned that there is no danger of tsunami in Greece, Turkey and France.

Due to the large accumulated energy underground, tectonic plate movements in the Balkans have caused frequent earthquakes in Albania and Greece, with the strongest remaining being the 26 November that claimed the lives of 51 people in our country.