Tetë të rinj kanë humbur jetën nga asfiksia me gaz në fshatin Tribistovo, Komuna Posushje, në jug të Bosnje e Hercegovinës.

Viktimat janë gjimnazistë dhe studentë, katër vajza dhe katër djem, të moshave 18-20 vjeç.

Tragjedia ndodhi gjatë festimit të Vitit të Ri.

Komisionari i policisë i Kantonit të Hercegovinës perëndimore, Millan Galliq, tha për televizionin N1 se policia ndodhet në terren dhe se hetimet janë duke vazhduar.

“Sipas të gjitha gjasave, bëhet fjalë për asfiksi”, tha Galliq, për të shtuar se informacionet e tjera do të jenë në dispozicion pas kryerjes së hetimeve.

Qeveria e Federatës së Bosnje dhe Hercegovinës shpalli 4 janarin ditë zi në këtë entitet.

Zyrtarët e Bosnjës, përfshirë anëtarët e Presidencës, Zhelko Komshiq dhe Shefik Xhaferoviq, u shprehën ngushëllime familjarëve.

 

Eight young people have lost their lives to gas asphyxiation in the village of Tribistovo, Posusje Municipality, in southern Bosnia and Herzegovina.

The victims are high school and university students, four girls and four boys, aged 18-20.

The tragedy happened during the New Year celebration.

The police commissioner of the Western Herzegovina Canton, Milan Gallic, told N1 television that police were on the ground and that investigations were ongoing.

“In all likelihood, it is about asphyxiation,” Gallic said, adding that other information would be available after the investigation.

The Government of the Federation of Bosnia and Herzegovina declared January 4 a black day in this entity.

Bosnian officials, including members of the Presidency, Zeljko Komsic and Shefik Dzaferovic, offered their condolences to the family.