Finalizohet operacioni policor i koduar “Rrezja 1”, për goditjen e veprimtarisë kriminale në fushën e dhënies ndihmë shtetasve të huaj për kalim të paligjshëm të kufirit, kundrejt fitimit.

Operacioni i zhvilluar nga Seksioni për Hetimin e Narkotikëve dhe Trafiqeve të Paligjshme dhe Shërbimet e Forcës së Posaçme Operacionale në DVP Elbasan, në bashkëpunim me shërbimet e Komisariatit të Policisë Durrës, nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan.

Vihen në pranga 4 shtetas, shpallen në kërkim 2 shtetas të tjerë.

Në zbatim të detyrave të përcaktuara në planin e masave të hartuar nga DVP Elbasan, për parandalimin dhe goditjen e aktivitetit të paligjshëm të dhënies ndihmë shtetasve të huaj për kalim të paligjshëm të kufijve dhe tranzitimin e tyre në territorin shqiptar, me destinacion vendet e BE-së, specialistët për Hetimin e Trafiqeve të Paligjshme, në bashkëpunim me Shërbimet e Forcës së Posaçme Operacionale dhe Komisariatin e Policisë Durrës, nën drejtimin e Prokurorisë, kanë zhvilluar me sukses operacionin policor “Rrezja 1”. Si rezultat i këtij operacioni u bë ekzekutimi i urdhrave të ndalimit të lëshuar nga Prokuroria e Rrethit Gjyqësor Elbasan për shtetasit:

Xh. D., 29 vjeç, R. D., 23 vjeç, J. M., 22 vjeç dhe E. K., 21 vjeç, të katërt banues në Durrës.

Si dhe u shpallën në kërkim policor shtetasit A. S., 40 vjeç dhe S. K., 32 vjeç, të dy banues në Durrës.

Këta shtetas, në bashkëpunim me njëri-tjetrin dhe me shtetasit G. S. dhe A. D. (të cilët janë arrestuar më datë 28.09.2020), kryenin në mënyrë të organizuar veprimtarinë kriminale të dhënies ndihmë shtetasve me origjinë nga vendet e treta, për kalim të paligjshëm të kufirit, duke bërë transportimin e tyre nga Korça drejt Tiranës, kundrejt fitimit 250-300 euro për person.

Nga hetimet ka rezultuar se këta shtetas, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, në kohë të ndryshme, kanë transportuar një numër të konsiderueshëm personash, të cilët janë bllokuar nga shërbimet policore, pa mundur të kalojnë kufirin.

Në cilësinë e provave materiale janë sekuestruar 6 automjete dhe 11 aparate celular.

Vijojnë hetimet për identifikimin e shtetasve të tjerë të përfshirë në këtë aktivitet kriminal.

Materialet hetimore i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Elbasan, për veprime të mëtejshme.

The police operation codenamed “Radius 1” is finalized, to crack down on criminal activity in the field of providing assistance to foreign nationals for illegal border crossing, against profit.

Operation conducted by the Section for Investigation of Narcotics and Illegal Trafficking and Services of the Special Operational Force in DVP Elbasan, in cooperation with the services of the Durrës Police Commissariat, under the direction of the Elbasan Judicial District Prosecutor’s Office.

4 citizens are handcuffed, 2 other citizens are declared wanted.

Pursuant to the tasks defined in the plan of measures drafted by DVP Elbasan, to prevent and crack down on the illegal activity of providing assistance to foreign nationals for illegal border crossing and their transit in the Albanian territory, destined for EU countries- Specialists for the Investigation of Illegal Trafficking, in cooperation with the Services of the Special Operational Force and the Durrës Police Commissariat, under the direction of the Prosecution, have successfully conducted the police operation “Radius 1”. As a result of this operation, the detention orders issued by the Prosecutor’s Office of the Elbasan Judicial District for the citizens were executed:

Xh. D., 29 years old, R. D., 23 years old, J. M., 22 years old and E. K., 21 years old, fourth resident in Durrës.

The citizens A. S., 40 years old and S. K., 32 years old, both residents of Durrës, were declared wanted by the police.

These citizens, in cooperation with each other and with the citizens GS and AD (who were arrested on 28.09.2020), carried out in an organized manner the criminal activity of providing assistance to citizens originating from third countries, for illegal crossing of border, making their transportation from Korça to Tirana, for a profit of 250-300 euros per person.

Investigations have shown that these citizens, in cooperation with each other, at different times, have transported a significant number of people, who have been blocked by police services, without being able to cross the border.

6 vehicles and 11 mobile phones were seized as material evidence.

Investigations are underway to identify other citizens involved in this criminal activity.

The investigative materials were forwarded to the Prosecutor’s Office at the Elbasan Court of First Instance, for further action.