Komunikata e Drejtorisë së Policisë:

Vijon puna nga strukturat e Drejtorisë Vendore të Policisë Elbasan, për parandalimin, evidentimin dhe goditjen e paligjshmërisë.

Gjatë 24 orëve të fundit janë arrestuar në flagrancë 4 shtetas si dhe janë proceduar penalisht 3 të tjerë për vepra të ndryshme penale.

Në kuadër të zbatimit të masave shtesë me qëllim rritjen e parametrave të sigurisë rrugore përgjatë fundjavës, Policia Rrugore e Elbasanit ka vijuar kontrollet në të gjitha akset rrugore me qëllim parandalimin e aksidenteve rrugore.

Si rezultat i këtyre kontrolleve , nga specialistët e Qarkullimit Rrugor në DVP Elbasan në bashkëpunim me shërbimet e Njësisë Operacionale për Sigurinë Rrugore dhe Sigurisë së Autostradave, u arrestuan në kushtet e flagrancës shtetasit:

A.Q., 30 vjeç, banues në fshatin Labinot Fushë, Elbasan, dhe F.Gj., 50 vjeç, banues në fshatin Vidhas, Elbasan, pasi janë kapur duke drejtuar mjetet në gjendje të dehur.

E.M., 23 vjeç, banues në fshatin Shalës, Cërrik, pasi u kap duke drejtuar mjetin pa leje drejtimi.

A.K., 38 vjeç, banues në Elbasan, arrestimi i tij u bë pasi në aksin rrugor Librazhd-Elbasan , duke drejtuar mjetin në gjendje të dehur ka humbur kontrollin mbi mjetin dhe është përplasur me muret mbrojtëse të rrugës dhe për pasojë është plagosur vetë drejtuesi i mjetit, i cili ndodhet jashtë rrezikut për jetën.

Në kuadër të parandalimit të prerjes së paligjshme të pyjeve, nga specialistët për Hetimin e Krimit në Komisariatin e Policisë Cërrik , u procedua penalisht në gjendje të lirë shtetasi: S.I., 44 vjeç, banues në fshatin Shtërmen, Cërrik, pasi është kapur nga shërbimet e Policisë, duke transportuar 5 m3 dru zjarri.

Po nga Specialistët për Hetimin e Krimit në Komisariatin e Policisë Cërrik, u procedua penalisht në gjendje të lirë për veprën penale “Shkatërim i pronës me zjarrë”, shtetasi:

K.B., 49 vjeç, banues në fshatin Gostimë, Cërrik, pasi në pyllin e fshatit Shtërrmen, Cërrik në mënyrë të qëllimshëm ka ndezuar disa vatra zjarri dhe për pasojë është djegur një pjesë e pyllit dhe disa pemë frutore në pronësi të shtetasit Sh.B.

Nga specialistët për Hetimin e Krimit Ekonomik e Financiar në Drejtorinë Vendore të Policisë Elbasan , u procedua penalisht në gjendje të lirë për veprën penale “Fshehja e të ardhurave”, shtetasi:

E.G., 44 vjeç, banues në fshatin Pishja,Gramsh, pasi ky shtetas në fshatin Qeret, Gramsh, ushtronte aktivitet tregtar bar-resorant, të pa regjistruar në organet tatimore duke fshehur të ardhurat.

Materialet hetimore i kaluan Prokurorisë për veprimet e mëtejshme proceduriale.

 

Communication of the Police Directorate:

Work continues from the structures of the Local Police Directorate of Elbasan, to prevent, identify and crack down on illegality.

During the last 24 hours, 4 citizens were arrested in flagrante delicto and 3 others were prosecuted for various criminal offenses.

In the framework of the implementation of additional measures in order to increase the parameters of road safety during the weekend, the Traffic Police of Elbasan has continued controls in all road axes in order to prevent road accidents.

As a result of these checks, by the Traffic Specialists in DVP Elbasan in cooperation with the services of the Operational Unit for Road Safety and Highway Safety, the following citizens were arrested in flagrante delicto:

A.Q., 30 years old, resident in the village of Labinot Fushë, Elbasan, and F.Gj., 50 years old, resident in the village of Vidhas, Elbasan, after being caught driving while intoxicated.

E.M., 23 years old, resident in the village of Shala, Cërrik, after he was caught driving without a driving license.

AK, 38 years old, resident in Elbasan, his arrest was made after on the road axis Librazhd-Elbasan, while driving while intoxicated, he lost control of the vehicle and collided with the protective walls of the road and as a result the driver of vehicle, which is out of danger for life.

As part of the prevention of illegal logging, by the Specialists for the Investigation of Crime in the Police Commissariat of Cërrik, the following citizens were prosecuted at large: SI, 44 years old, resident of the village of Shtërmen, Cërrik, after being caught by the services of Police, transporting 5 m3 of firewood.

Also from the Specialists for the Investigation of Crime in the Police Commissariat of Cërrik, was prosecuted in a free state for the criminal offense “Destruction of property by fire”, the citizen:

K.B., 49 years old, resident in the village of Gostimë, Cërrik, after in the forest of the village of Shtërrmen, Cërrik deliberately lit several fires and as a result a part of the forest and some fruit trees owned by the citizen Sh.B.

From the specialists for the Investigation of Economic and Financial Crime in the Local Police Directorate of Elbasan, was prosecuted in a free state for the criminal offense “Concealment of income”, the citizen:

E.G., 44 years old, resident in the village of Pishja, Gramsh, as this citizen in the village of Qeret, Gramsh, was engaged in bar-restaurant commercial activity, not registered with the tax authorities, hiding his income.

The investigative materials were forwarded to the Prosecution for further procedural actions.