135 qytetarë janë infektuar me covid në 24 orët e fundit në Shqipëri. Ministria e Shëndetësisë deklaroi se nga 860 testime që janë kryer në 24 orët e fundit, ku përfshihen përfshihen edhe testime të kryera në laboratorët jo publike, që përmbushin përkufizimin e rastit, për konfirmim diagnoze pozitive apo të dyshuara, sipas vlerësimit të ISHP, 135 qytetarë rezultuan të prekur nga virusi SARS COV2.

Shpërndarja gjeografike e rasteve pozitive ditore është si vijon: 33 raste në Tiranë, 29 në Elbasan, 13 në Lezhë, 10 në Krujë, 7 në Lushnje, nga 4 raste në Durrës, Kamëz, Gjirokastër, nga 3 raste në Fier, Kurbin, Kavajë, Pukë, Berat, Librazhd, nga 2 raste në Vlorë, Mirditë, Pogradec, Sarandë, Kolonjë, nga 1 rast në Shkodër, Rrogozhinë, Gramsh.

PERDITESIMI I PLOTE
Që nga fillimi i epidemisë janë mbi 10 mijë të prekur nga COVID 19, prej tyre, 60% janë të shëruar, ndërsa 3814 janë persona aktivë me COVID19. Nga 860 testime qe janë kryer në 24 orët e fundit, ku përfshihen përfshihen edhe testime të kryera në laboratorët jo publike, që përmbushin përkufizimin e rastit, për konfirmim diagnoze pozitive apo të dyshuara, sipas vlerësimit të ISHP, 135 qytetarë rezultojnë të prekur nga virusi SARS COV2. Ndërsa 94 qytetarë e kanë fituar betejën me virusin e rrezikshëm në 24 orët e fundit.

Shpërndarja gjeografike e rasteve pozitive ditore është si vijon: 33 raste në Tiranë, 29 në Elbasan, 13 në Lezhë, 10 në Krujë, 7 në Lushnje, nga 4 raste në Durrës, Kamëz, Gjirokastër, nga 3 raste në Fier, Kurbin, Kavajë, Pukë, Berat, Librazhd, nga 2 raste në Vlorë, Mirditë, Pogradec, Sarandë, Kolonjë, nga 1 rast në Shkodër, Rrogozhinë, Gramsh. Në spitalin Infektiv dhe “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 189 pacientë të konfirmuar pozitivë me COVID-19, 12 në terapi intensive nga të cilët 4 pacientë janë të intubuar.

Gjithashtu në dy spitalet COVID janë duke marrë shërbim të specializuar 17 qytetarë të cilët kanë qenë pozitivë me COVID-19 dhe aktualisht janë negativizuar, por po vijojnë të marrin trajtim spitalor për pasojat e sëmundjes.
Betejën me virusin e rrezikshëm nuk e ka fituar dot një 63 vjeçar nga Tirana, i cili ka ushtruar detyrën e infermierit në spitalin e Traumës dhe vuante nga sëmundje bashkëshoqëruese, me gjithë përpjekjet maksimale të mjekeve dhe infermiereve. I shprehim ngushëllime familjarëve dhe kolegëve për këtë humbje jo vetëm për familjen por edhe për sistemin tonë shëndetësor.

Betejën me këtë virus të rrezikshëm nuk e kanë fituar edhe një 64 vjeçar nga Mati, një 71 vjeçare nga Divjaka dhe 3 qytetarë nga Tirana : një 77 vjeçar ; një 72 vjeçare dhe një 80 vjeçare. I shprehim ngushëllimet familjarëve. Nisur nga fakti se një pjesë e rasteve pozitive lidhen me grumbullime në ceremoni festive apo mortore, rikujtojmë qytetarët se ndalohen të gjitha grumbullimet pasi janë burim i përhapjes së infeksionit, duke vënë në rrezik shëndetin tuaj dhe të afërmve tuaj.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale apelon edhe një herë për më shumë kujdes për respektimin e rregullave të higjienës, vendosjes së detyrueshme të maskës në ambientet e mbyllura dhe respektimit të distancimit fizik. Nëse dyshoni se jeni i prekur ose keni shenja të sëmundjes duhet të qëndroni të izoluar dhe telefononi në numrin e Urgjencës Kombëtare 127. Ministria e Shëndetësisë ka vënë në dispozicion të qytetarëve linjën e gjelbër 0800 40 40 për të kontaktuar mjekun e familjes apo për çdo informacion tjetër rreth Covid19.

COVID-19 – Statistika (5 Shtator 2020)
Testime totale 67057
Raste pozitive 10102
Raste të shëruara 5976
Raste Aktive 3814
Humbje jete 312 (Qarku Tiranë 149, Durrës 41, Shkodër 36, Elbasan 19 , Fier 16, Korçë 12, Lezhë 12, Kukës 8, Vlorë 6, Dibër 7, Gjirokastër 4, Berat 2)

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 2054
Durrës 466
Shkodër 296
Lezhë 204
Elbasan 154
Korçë 135
Kukës 129
Vlorë 125
Fier 113
Berat 69
Dibër 35
Gjirokastër 34/

135 citizens have been infected with covid in the last 24 hours in Albania. The Ministry of Health stated that out of 860 tests performed in the last 24 hours, including tests performed in non-public laboratories, which meet the definition of the case, to confirm positive or suspected diagnoses, according to the IPH, 135 citizens were affected by the SARS COV2 virus.

The geographical distribution of positive daily cases is as follows: 33 cases in Tirana, 29 in Elbasan, 13 in Lezha, 10 in Kruja, 7 in Lushnje, 4 cases in Durres, Kamza, Gjirokastra, 3 cases in Fier, Kurbin, Kavaja , Puka, Berat, Librazhd, from 2 cases in Vlora, Mirdita, Pogradec, Saranda, Kolonja, from 1 case in Shkodra, Rrogozhina, Gramsh.

FULL UPDATE
Since the beginning of the epidemic are over 10 thousand affected by COVID 19, of them, 60% are cured, while 3814 are active persons with COVID19. Out of 860 tests performed in the last 24 hours, including tests performed in non-public laboratories, which meet the definition of the case, to confirm positive or suspected diagnoses, according to the IPH assessment, 135 citizens are affected by the virus. SARS COV2. While 94 citizens have won the battle with the dangerous virus in the last 24 hours.

The geographical distribution of positive daily cases is as follows: 33 cases in Tirana, 29 in Elbasan, 13 in Lezha, 10 in Kruja, 7 in Lushnje, 4 cases in Durres, Kamza, Gjirokastra, 3 cases in Fier, Kurbin, Kavaja , Puka, Berat, Librazhd, from 2 cases in Vlora, Mirdita, Pogradec, Saranda, Kolonja, from 1 case in Shkodra, Rrogozhina, Gramsh. The Infectious Diseases Hospital and “Shefqet Ndroqi” are treating 189 confirmed positive patients with COVID-19, 12 in intensive therapy of which 4 patients are intubated.

Also in the two COVID hospitals are receiving specialized service 17 citizens who have been positive with COVID-19 and are currently negative, but are continuing to receive hospital treatment for the consequences of the disease.
The battle with the dangerous virus could not be won by a 63-year-old man from Tirana, who worked as a nurse in the Trauma Hospital and suffered from concomitant diseases, despite the maximum efforts of doctors and nurses. We express our condolences to family and colleagues for this loss not only for the family but also for our health system.

A 64-year-old man from Mati, a 71-year-old woman from Divjaka and 3 citizens from Tirana did not win the battle with this dangerous virus: a 77-year-old man; a 72-year-old and an 80-year-old. We express our condolences to the family. Given the fact that some of the positive cases are related to gatherings at festive or funeral ceremonies, we remind citizens that all gatherings are prohibited as they are a source of spread of infection, endangering the health of you and your relatives.

The Ministry of Health and Social Protection appeals once again for more care for the observance of the rules of hygiene, the obligatory placement of the mask indoors and the observance of the physical distance. If you suspect that you are affected or have signs of illness you should stay isolated and call the National Emergency number 127. The Ministry of Health has made available to citizens the green line 0800 40 40 to contact the family doctor or for any information next about Covid19.

COVID-19 – Statistics (5 September 2020)
Total testing 67057
Positive cases 10102
Cured cases 5976
Active Cases 3814
Loss of life 312 (Tirana Region 149, Durrës 41, Shkodër 36, Elbasan 19, Fier 16, Korçë 12, Lezhë 12, Kukës 8, Vlora 6, Dibër 7, Gjirokastër 4, Berat 2)

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 2054
Durrës 466
Shkodër 296
Lezha 204
Elbasan 154
Korça 135
Kukës 129
Vlora 125
Fier 113
Berat 69
Dibër 35
Gjirokastra 34 /