Ministria e Shëndetësisë njoftoi sot 124 raste të reja me koronavirus dhe 4 humbje jete. Nga të dhënat e publikuara vihet re shifra e lartë në Elbasan, ku janë konfirmuar 19 raste pozitive me koronavirus.

Kështu Elbasani ka arritur rekordin me rastet e reja brenda pak orësh, si asnjëherë më parë.

Ndërkaq, kryeqyteti vijon të jetë vatra e nxehtë e përhapjes së virusit në vend. Gjatë 24 orëve të fundit në Tiranë janë konfirmuar 33 raste.

Shpërndarja gjeografike e rasteve pozitive ditore është si vijon: 33 raste në Tiranë, 19 në Elbasan, 9 në Mirditë, 8 në Lushnje, nga 7 raste Fier, Krujë, 6 në Korçë, nga 4 raste në Shkodër, Durrës, Vlorë, Divjakë, 3 në Tropojë, nga 2 raste në Kurbin, Lezhë, Pukë, nga 1 rast në Kavajë, Kamëz, Pogradec, Tepelenë, Fushë-Arrëz, Dibër, Malësi e Madhe, Vorë, Maliq, Patos.

Aktualisht ne spitalin Infektiv dhe “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 116 pacientë të konfirmuar pozitivë me Covid19, 19 pacientë janë në terapi intensive, 4 prej të cilëve të intubuar.

Ndërkohë që në të dy spitalet Covid, përveç pacientëve të konfirmuar pozitivë me Covid19, po vijojnë të marrin trajtim edhe pacientë të dyshuar, të cilët po trajtohen sipas protokolleve përkatëse.

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 1572
Durrës 354
Shkodër 238
Fier 105
Vlorë 102
Kukës 96
Lezhë 91
Korçë 84
Elbasan 64
Berat 44
Dibër 34
Gjirokastër 30E

 

The Ministry of Health announced today 124 new cases of coronavirus and 4 loss of life. From the published data, there is a high figure in Elbasan, where 19 positive cases of coronavirus have been confirmed.

Thus, Elbasan has reached the record with new cases within a few hours, like never before.

Meanwhile, the capital continues to be the hotbed of virus spread in the country. During the last 24 hours in Tirana, 33 cases have been confirmed.

The geographical distribution of positive daily cases is as follows: 33 cases in Tirana, 19 in Elbasan, 9 in Mirdita, 8 in Lushnje, 7 cases in Fier, Kruja, 6 in Korca, 4 cases in Shkodra, Durres, Vlora, Divjaka, 3 in Tropoja, from 2 cases in Kurbin, Lezha, Puka, from 1 case in Kavaja, Kamza, Pogradec, Tepelena, Fushë-Arrëz, Dibër, Malësi e Madhe, Vora, Maliq, Patos.

Currently in the Infectious Diseases Hospital and “Shefqet Ndroqi” 116 patients are being confirmed positive with Covid19, 19 patients are in intensive therapy, 4 of which are intubated.

Meanwhile, in both Covid hospitals, in addition to the confirmed positive patients with Covid19, suspected patients are also receiving treatment, who are being treated according to the relevant protocols.

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 1572
Durrës 354
Shkodër 238
Fier 105
Vlora 102
Kukës 96
Lezha 91
Korça 84
Elbasan 64
Berat 44
Dibër 34
Gjirokastra 30E