Gjykata e Elbasanit ka caktuar masën e sigurisë “arrest me burg” në mungesë për të dyshuarin si ekzekutor të Bujar Çelës në Elbasan.

37 vjeçari Nuredin Dumani, i identifikuar nga prokuroria, dyshohet se ishte ekzekutori i Bujar Çelës, vëllait të Tao Çelës disa ditë më parë në Elbasan. Dyshohet se Dumani ka qenë i pari që qëlloi ndaj Bujar Çelës me një pistoletë.

Policia e Elbasanit reagoi sëfundmi në lidhje me identifikimin e njërit prej atentatorëve.

Komunikata e Drejtorisë së Policisë Elbasan:

Elbasan
Zbardhet dhe dokumentohet ngjarja e ndodhur më datë 17.09.2020, ku mbeti i vrarë shtetasi B.Ç.,
Shpallet në kërkim autori i dyshuar.
Strukturat hetimore të Drejtorisë Vendore të Policisë Elbasan, nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan, pas një pune intensive hetimore 20 ditore zbuluan dhe dokumentuan me prova ligjore ngjarjen e ndodhur në datën 17 Shtator 2020, ku pranë rreth-rrotullimit të Bradasheshit, Elbasan, mbeti i vrarë me armë zjarri shtetasi B.Ç.,
Gjykata e Rrethit Gjyqësor Elbasan, ka caktuar masën e sigurisë “Arrest me burg”, për shtetasin N.D., 37 vjeç, lindur në Dibër dhe banues në Durrës, për veprat penale “Vrasje me paramendim” e kryer në bashkëpunim dhe “Armëmbajte pa leje”.
Në drejtimin e Prokurorisë së Rrethit, vijon puna intesive për kapjen e autorit të shpallur në kërkim, si edhe idetifikimin e personave të tjerë të implikuar në këtë veprimtari kriminale.
Matrialet hetimore i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës Parë Elbasan, për veprime të mëtejshme procedurale.

Prokuroria ka lëshuar 5 urdhër arreste lidhur me ekzekutimin e tre personave, Endrit Dylgjeri(Alibej), xhaxhait të tij Arben Dylgjeri si dhe turkut Erdal Durunay të ndodhur në 28 dhjetor të vitit 2018 në afërsi të rrethrrotullimit të Bradasheshit.

Janë lëshuar urdhër-arreste për 3 ekzekutorët dhe 2 porositësit e vrasjes së trefishte, e cila sipas hetimeve të kryera në shtetin britanik e ka zanafillën në 50 kg kokainë të humbura në Britaninë e Madhe.

Vrasja

Sipas të dhënave vrasja e tyre është porositur nga dy vëllezër që jetonin asokohe në Britani. Ndërsa mësohet se gjithçka ka nisur pasi në vitin 2017 në Londër një i ri nga Elbasani po transportonte 50 kg kokainë për llogari të dy porositësve. Gjatë transportit ai i ka thënë atyre se është grabitur nga disa persona në rrugët e Londrës.

Ai është marrë peng për disa orë nga disa persona, të cilët e kishin urdhëruar të bënin transportin e lëndës narkotike, ndërsa dyshonin se kishte rënë pre e grabitjes së vëllezërve Erjon dhe Endrit Alibej dhe anëtarëve të grupit të tyre.

Për t’u hakmarrë më pas ata kanë porositur ekzekutimin e Endrit Alibejt të njohur ndryshe si “Tarzani” i Elbasanit duke pajtuar disa persona që ishin pjesë e një grupi të fuqishëm në fushën e grabitjeve në Shqipëri, anëtarët e të cilit janë arrestuar ose shpallur në kërkim për vepra të ndryshme penale. Në 28 dhjetor 2018, Alibej po udhëtonte bashkë me xhaxhanë e tij Arben Dylgjeri dhe shtetasin turk Erald Durunaj në Land Roverin me targa rumune dhe të tre u ekzekutuan nga autorët.

Organi i akuzës tashmë ka në dorë prova të forta që faktojnë këto akuza, përfshirë këtu përgjime ambientale që dokumentojnë ekzekutimin e ndodhur në 28 dhjetor 2018. Në makinën e autorëve kanë qenë tre persona, dy prej të cilëve kanë qëlluar ndërsa tjetri ka drejtuar automjetin Mercedez Benz. Abcnews.al disponon emrat e personave që u është prerë fletë arresti në lidhje me këtë ngjarje, por për shkak të hetimit nuk i bën me dije ato.

Vëllai i Endrit Alibejt, Erion Alibej është arrestuar nga policia me akuzën e porositjes dhe organizimit të vrasjes së 2 personave në Korrik, Emiljano Ramazanit dhe Regis Runajt. Ai është i dyshuar kryesor edhe për vrasjen e vëllait të Talo Çelës, Bujar Çelës të ndodhur pranë vendit ku u vra vëllai i tij.

Gjykata e Elbasanit ka caktuar masën e sigurisë “arrest me burg” në mungesë për të dyshuarin si ekzekutor të Bujar Çelës në Elbasan.

37 vjeçari Nuredin Dumani, i identifikuar nga prokuroria, dyshohet se ishte ekzekutori i Bujar Çelës, vëllait të Tao Çelës disa ditë më parë në Elbasan. Dyshohet se Dumani ka qenë i pari që qëlloi ndaj Bujar Çelës me një pistoletë.

Policia e Elbasanit reagoi sëfundmi në lidhje me identifikimin e njërit prej atentatorëve.

Komunikata e Drejtorisë së Policisë Elbasan:

Elbasan
Zbardhet dhe dokumentohet ngjarja e ndodhur më datë 17.09.2020, ku mbeti i vrarë shtetasi B.Ç.,
Shpallet në kërkim autori i dyshuar.
Strukturat hetimore të Drejtorisë Vendore të Policisë Elbasan, nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan, pas një pune intensive hetimore 20 ditore zbuluan dhe dokumentuan me prova ligjore ngjarjen e ndodhur në datën 17 Shtator 2020, ku pranë rreth-rrotullimit të Bradasheshit, Elbasan, mbeti i vrarë me armë zjarri shtetasi B.Ç.,
Gjykata e Rrethit Gjyqësor Elbasan, ka caktuar masën e sigurisë “Arrest me burg”, për shtetasin N.D., 37 vjeç, lindur në Dibër dhe banues në Durrës, për veprat penale “Vrasje me paramendim” e kryer në bashkëpunim dhe “Armëmbajte pa leje”.
Në drejtimin e Prokurorisë së Rrethit, vijon puna intesive për kapjen e autorit të shpallur në kërkim, si edhe idetifikimin e personave të tjerë të implikuar në këtë veprimtari kriminale.
Matrialet hetimore i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës Parë Elbasan, për veprime të mëtejshme procedurale.

Prokuroria ka lëshuar 5 urdhër arreste lidhur me ekzekutimin e tre personave, Endrit Dylgjeri(Alibej), xhaxhait të tij Arben Dylgjeri si dhe turkut Erdal Durunay të ndodhur në 28 dhjetor të vitit 2018 në afërsi të rrethrrotullimit të Bradasheshit.

Janë lëshuar urdhër-arreste për 3 ekzekutorët dhe 2 porositësit e vrasjes së trefishte, e cila sipas hetimeve të kryera në shtetin britanik e ka zanafillën në 50 kg kokainë të humbura në Britaninë e Madhe.

Vrasja

Sipas të dhënave vrasja e tyre është porositur nga dy vëllezër që jetonin asokohe në Britani. Ndërsa mësohet se gjithçka ka nisur pasi në vitin 2017 në Londër një i ri nga Elbasani po transportonte 50 kg kokainë për llogari të dy porositësve. Gjatë transportit ai i ka thënë atyre se është grabitur nga disa persona në rrugët e Londrës.

Ai është marrë peng për disa orë nga disa persona, të cilët e kishin urdhëruar të bënin transportin e lëndës narkotike, ndërsa dyshonin se kishte rënë pre e grabitjes së vëllezërve Erjon dhe Endrit Alibej dhe anëtarëve të grupit të tyre.

Për t’u hakmarrë më pas ata kanë porositur ekzekutimin e Endrit Alibejt të njohur ndryshe si “Tarzani” i Elbasanit duke pajtuar disa persona që ishin pjesë e një grupi të fuqishëm në fushën e grabitjeve në Shqipëri, anëtarët e të cilit janë arrestuar ose shpallur në kërkim për vepra të ndryshme penale. Në 28 dhjetor 2018, Alibej po udhëtonte bashkë me xhaxhanë e tij Arben Dylgjeri dhe shtetasin turk Erald Durunaj në Land Roverin me targa rumune dhe të tre u ekzekutuan nga autorët.

Organi i akuzës tashmë ka në dorë prova të forta që faktojnë këto akuza, përfshirë këtu përgjime ambientale që dokumentojnë ekzekutimin e ndodhur në 28 dhjetor 2018. Në makinën e autorëve kanë qenë tre persona, dy prej të cilëve kanë qëlluar ndërsa tjetri ka drejtuar automjetin Mercedez Benz. Abcnews.al disponon emrat e personave që u është prerë fletë arresti në lidhje me këtë ngjarje, por për shkak të hetimit nuk i bën me dije ato.

Vëllai i Endrit Alibejt, Erion Alibej është arrestuar nga policia me akuzën e porositjes dhe organizimit të vrasjes së 2 personave në Korrik, Emiljano Ramazanit dhe Regis Runajt. Ai është i dyshuar kryesor edhe për vrasjen e vëllait të Talo Çelës, Bujar Çelës të ndodhur pranë vendit ku u vra vëllai i tij.
The court of Elbasan has imposed the security measure “prison arrest” in absentia for the suspect as executor of Bujar Cela in Elbasan.

37-year-old Nuredin Dumani, identified by the prosecution, is suspected to have been the executor of Bujar Çela, Tao Çela’s brother a few days ago in Elbasan. It is suspected that Dumani was the first to shoot at Bujar Çela with a pistol.

Elbasan police recently reacted regarding the identification of one of the assassins.

Communication of the Elbasan Police Directorate:

Elbasan
The event that took place on 17.09.2020, where the citizen B.Ç. was killed, is clarified and documented.
The suspected perpetrator is declared wanted.
The investigative structures of the Local Police Directorate of Elbasan, under the direction of the Prosecutor’s Office of the Elbasan Judicial District, after an intensive 20-day investigative work, discovered and documented with legal evidence the event that occurred on September 17, 2020, near the Bradashesh roundabout, Elbasan. citizen B.Ç. was killed with a firearm,
The Court of the Elbasan Judicial District has imposed the security measure “Arrest with imprisonment”, for the citizen ND, 37 years old, born in Dibër and resident in Durrës, for the criminal offenses “Premeditated murder” committed in collaboration and “Illegal possession of weapons” .
Under the direction of the District Prosecutor’s Office, intensive work continues to apprehend the wanted perpetrator, as well as to identify other persons implicated in this criminal activity.
The investigative materials were forwarded to the Prosecutor’s Office at the Court of First Instance in Elbasan, for further procedural actions.

The Prosecution has issued 5 arrest warrants regarding the execution of three people, Endrit Dylgjeri (Alibej), his uncle Arben Dylgjeri and the Turk Erdal Durunay located on December 28, 2018 near the Bradashesh roundabout.

Arrest warrants have been issued for 3 executors and 2 masterminds of the triple murder, which according to investigations carried out in the British state has its origin in 50 kg of cocaine lost in Great Britain.

killing

According to the records, their murder was ordered by two brothers who were living in Britain at that time. While it is learned that everything started because in 2017 in London a young man from Elbasan was transporting 50 kg of cocaine on behalf of two customers. During transport he told them he had been robbed by several people on the streets of London.

He was taken hostage for several hours by several people, who had ordered him to transport the narcotics, while they suspected that he had fallen prey to the robbery of brothers Erjon and Endrit Alibej and members of their group.

In retaliation, they ordered the execution of Endrit Alibej, otherwise known as “Tarzani” of Elbasan, by hiring some people who were part of a powerful group in the field of robbery in Albania, whose members have been arrested or declared looking for various criminal offenses. On December 28, 2018, Alibej was traveling with his uncle Arben Dylgjeri and Turkish citizen Erald Durunaj to Land Rover with Romanian license plates and all three were executed by the perpetrators.

The prosecution already has strong evidence to substantiate these allegations, including environmental wiretaps documenting the execution that took place on December 28, 2018. There were three people in the perpetrators’ car, two of whom were shot while the other drove the Mercedes vehicle. Benz. Abcnews.al has the names of the people whose arrest warrants were issued in connection with this event, but due to the investigation does not disclose them.

Endrit Alibej’s brother, Erion Alibej has been arrested by the police on charges of ordering and organizing the murder of 2 people in July, Emiliano Ramazani and Regis Runaj. He is also the main suspect in the murder of Talo Çela’s brother, Bujar Çela, which took place near the place where his brother was killed.