Policia Elbasan ka shkuar sot për kontroll në shtëpinë e Josif Kavajës 45-vjeç me banim në fshatin Seltë. Por ai ka qëlluar në drejtim të uniformave blu fatmirësisht pa shkaktuar plagosje apo viktima.

Pas rezistencës policia ka rrethuar zonën në një perimetër të gjërë dhe ka njoftuar forcat speciale Renea.

45-vjeçari ende nuk është dorëzuar.

Elbasan/ Informacion paraprak

Më datë 24.12.2020, forcat e Drejtorisë Vendore të Policisë Elbasan kanë shkuar në fshatin Selte, Elbasan, për kontroll banese, me vendim Gjykate, në banesën e shtetasit J. K., pasi dyshohej se dispononte armë zjarri pa leje.

Në momentin që shërbimet e Policisë kanë arritur në banesën e shtetasit J. K., ky shtetas, në tentativë për t’i shpëtuar Policisë, ka qëlluar me armë zjarri në drejtim të punonjësve të Policisë duke u rrezikuar jetën e punonjësve të policisë.

Nga të shtënat nuk ka punonjës policie të lënduar. Policia Vendore ka rrethuar zonën në një perimetër të gjerë duke marrë masa sigurie për jetën e tyre dhe të qytetarëve të tjerë në atë zonë.

Në ndihmë të Policisë Vendore janë nisur forcat speciale Renea.

Grupi hetimor ndodhet në vendngjarje dhe po punon nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan, për sqarimin e plotë të rrethanave të ngjarjes.

Elbasan police went today to search the house of Josif Kavaja, 45, living in the village of Selta. But he fired in the direction of the blue uniforms thankfully without causing injuries or casualties.

After the resistance the police surrounded the area in a wide perimeter and notified the special forces Renea.

The 45-year-old has not yet surrendered.

Elbasan / Preliminary information

On 24.12.2020, the forces of the Local Police Directorate of Elbasan went to the village of Selte, Elbasan, for a search of the apartment, with a court decision, in the apartment of the citizen J. K., as it was suspected that he had a firearm without a permit.

At the moment that the Police services arrived at the apartment of the citizen J. K., this citizen, in an attempt to escape from the Police, fired at the police officers, endangering the lives of the police officers.

No police officers were injured in the shooting. The local police have surrounded the area in a wide perimeter, taking security measures for their lives and the lives of other citizens in that area.

Special forces Renea have been launched to help the Local Police.

The investigative team is at the scene and is working under the direction of the Elbasan Judicial District Prosecutor’s Office, to fully clarify the circumstances of the event.