Dy vrasje brenda pak orësh kanë ndodhur gjatë natës së kaluar në qytetin e Elbasanit.

Rreth orës 20.10 minuta në lagjen “Emin Matraxhiu” në një rrugicë në afërsi të varrezave të qytetit është masakruar me thikë Regis Runaj 23 vjec , banues në lagjen Shënkoll.
Për të riun nuk ka pasur asnjë mundësi shpëtimi pasi ai është qëlluar disa herë më thikë duke vdekur në vend.

Në vendin e ngjarjes shkoi policia e cila rrethoi zonën dhe ngriti postblloqe të ndryshme me synimin për të identifikuar dhe kapur autorët.

Ende nuk dihen shkaqet e kësaj vrasje. Burime policore pohuan se 23 vjeçari rezulton i skeduar. Ndërkohë burime të tjera bëjnë me dije se ai kishte miqësi me Emiljano Ramazanin që u ekzekutua 10 ditë më parë.

Pista kryesore e hetimit është pikërisht ajo e lidhjes me vrasjet e mëparshme në këtë qytet. Megjithatë deri më tani nuk ka një version zyrtar lidhur me shkaqet e kësaj vrasje.

Disa orë më pas, pikërisht rreth orës 04.00 të mëngjesit një tjetër vrasje është regjistruar në këtë qytet.
Viktima është Florian Lamçe 40 vjeç. 40-vjeçari Lamçe është vrarë në qendër të qytetit, në lagjen “Luigj Gurakuqi” në afërsi të muzeut Etnografik.
Tre persona në gjendje të dehur përkatësisht A.H., 42 vjeç, S.S., 34 vjeç, dhe Florian Lamçe , banues në Elbasan, janë qëlluar me njëri-tjetrin me sende të forta dhe shishe.
Shtetasi Florian Lamëe si pasojë e plagëve të marra ka ndërruar jetë në spital. Ndërsa dy shtetasit e tjerë të perfshirë në këtë konflikt kanë marrë plagë të lehta dhe janë shoqëruar në Komisariatin e Policisë Elbasan, për sqarimin e rrethanave të ngjarjes.
Grupi hetimor vijon punën pēr zbardhjen dhe dokumentimin e plotë të ngjarjes.

Komunikata e policisë për dy vrasjet:
Elbasan/ Informacion paraprak Rreth orës 22:10, në lagjen “Emin Matraxhiu”, Elbasan, në rretha ende të paqarta në një rrugicë të kēsaj lagjeje është gjetur shtetasi R.R., 23 vjeç i plagosur me mjet të mprehtë ( thikë), i cili është transportuar në Spitalin Rajonal Elbasan, por si pasojë e plagëve të marra ka ndërruar jetë rrugës për në spital. Shërbimet e Policisë me marrjen e njoftimit kanë shkuar menjëherë në vendngjarje dhe aktualisht vijon krehja e zonēs për kapjen e autorit/ëve Grupi hetimor ndodhet në vendngjarje duke punuar për zbardhjen e plotë të rrethanave të ngjarjes me qëllim idetifikimin dhe kapjen e autorit/ëve.

Elbasan/ Informacion paraprak Në orët të para të mëngjesit, në lagjen ” Luigj Gurakuqi”, Elbasan , në gjendje të dehur janë konfliktuar duke u dëmtuar me njëri-tjetrin me shishe dhe sende të forta shtetasit A.H., 42 vjeç, S.S., 34 vjeç, dhe F.L., rreth 40 vjeç, banues në Elbasan. Shtetasi F.L., si pasojë e plagëve të marra ka ndërruar jetë në spital. Ndërsa dy shtetasit e tjerë të perfshirë në këtë konflikt kanë marrë plagë të lehta dhe janë shoqëruar në Komisariatin e Policisë Elbasan, për sqarimin e rrethanave të ngjarjes. Grupi hetimor vijon punën pēr zbardhjen dhe dokumentimin e plotë të ngjarjes.

 

Two murders within a few hours occurred last night in the city of Elbasan.
At around 20.10 in the “Emin Matraxhiu” neighborhood, in an alley near the city cemetery, 23-year-old Regis Runaj, a resident of the Shënkoll neighborhood, was massacred with a knife.

There was no escape for the young man as he was stabbed several times and died on the spot.

Police went to the scene and surrounded the area and set up various checkpoints with the aim of identifying and apprehending the perpetrators.

The reasons for this murder are still unknown. Police sources confirmed that the 23-year-old is listed. Meanwhile, other sources suggest that he had a friendship with Emiliano Ramazan who was executed 10 days ago.

The main track of the investigation is exactly that of the connection with the previous murders in this city. However so far there is no official version regarding the causes of this murder.

A few hours later, exactly around 04.00 in the morning, another murder was recorded in this city.

The victim is Florian Lamçe, 40 years old. 40-year-old Lamçe was killed in the center of the city, in the neighborhood “Luigj Gurakuqi” near the Ethnographic Museum.
Three drunken people, A.H., 42, S.S., 34, and Florian Lamçe, a resident of Elbasan, shot each other with hard objects and bottles.

Citizen Florian Lamëe died in hospital as a result of his injuries. While the other two citizens involved in this conflict received minor injuries and were escorted to the Elbasan Police Station, to clarify the circumstances of the event.
The investigative group continues the work to fully clarify and document the event.

Police statement on the two murders:
Elbasan / Preliminary information Around 22:10, in the neighborhood “Emin Matraxhiu”, Elbasan, in still unclear districts in an alley of this neighborhood was found the citizen RR, 23 years old, wounded with a sharp tool (knife), who is transported to the Elbasan Regional Hospital, but as a result of the received wounds he died on the way to the hospital. Upon receiving the notification, the Police Services immediately went to the scene and are currently combing the area to apprehend the perpetrator / s. The investigative team is at the scene working to fully clarify the circumstances of the event in order to identify and apprehend the perpetrator /

Elbasan / Preliminary information In the early hours of the morning, in the neighborhood “Luigj Gurakuqi”, Elbasan, in a drunken state, the citizens AH, 42 years old, SS, 34 years old, clashed with each other with bottles and solid objects. and FL, about 40 years old, resident in Elbasan. Citizen F.L., as a result of the injuries received died at the hospital. While the other two citizens involved in this conflict received minor injuries and were escorted to the Elbasan Police Station, to clarify the circumstances of the event. The investigative group continues the work to fully clarify and document the event.