Komunikata e Policisë Elbasan:

Zbardhet ngjarja e ndodhur mesditën e sotme në Elbasan.

Policia vë në pranga një nga autorët e ngjarjes.

Shpallet në kërkimm autori tjetër.

Strukturat hetimore të Drejtorisë Vendore të Policisë Elbasan, nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan, menjëherë pas ngjarjes së ndodhur rreth orës 11:50, në lagjen “Emin Matraxhiu”, Elbasan, ku gjatë një konflikti të çastit mes dy drejtues automjetesh ishin përdorur dhe armë zjarri, organizuan punën dhe falë veprimeve të shpejta hetimore dhe profesionale, bënë të mundur zbardhjen e ngjarjes.

Si rezultat i veprimeve u bë identifikimi, lokalizimi dhe arrestimi i njërit prej autorëve, shtetasi Elvis Koçi (Çaushllari), 28 vjeç, banues në Elbasan.

Si dhe u bë shpallja në kërkim e autorit tjetër të kësaj ngjarjeje, shtetasi Migert Qosja, 25 vjeç, banues në Elbasan.

Nga veprimet e para hetimore rezulton se Elvisi, duke drejtuar automjetin tip “Mazda”, është konfliktuar fizikisht me Migertin, i cili drejtonte automjetin tip “Ford” dhe më pas të dy palët kanë qëlluar në drejtim të njëri-tjetrit me armë zjarri. Si pasojë shtetasi Elvis Koçi është plagosur lehtë dhe për t’i shpëtuar Policisë, ka tentuar të mjekohej në spitalin ushtarak në Tiranë, por është arrestuar në flagrancë.

Nën drejtimin e Prokurorisë vijon puna hetimore për zbardhjen e plotë të ngjarjes, identifikimin, kapjen dhe arrestimin e personave të tjerë të implikuar në këtë ngjarje.

Vijojnë kontrollet intensive nga Policia e Elbasanit, për kapjen e autorit të dytë të kësaj ngjarjeje, shtetasi Migert Qosja.

Materialet hetimore në ngarkim të dy shtetasve i kaluan Prokurorisë, për veprime të mëtejshme, për veprat penale “Vrasje me dashje” e mbetur në tentativë dhe “Armëmbajtja pa leje”.

Elbasan Police Communication:

The event that took place at noon today in Elbasan is revealed.

Police handcuff one of the perpetrators.

The other author is declared wanted.

Investigative structures of the Local Police Directorate of Elbasan, under the direction of the Prosecutor’s Office of the Elbasan Judicial District, immediately after the event that occurred around 11:50, in the neighborhood “Emin Matraxhiu”, Elbasan, where during an instant conflict between two drivers were used and firearms, organized the work and thanks to the quick investigative and professional actions, made possible the clarification of the event.

As a result of the actions, one of the perpetrators was identified, located and arrested, citizen Elvis Koçi (Çaushllari), 28 years old, resident in Elbasan.

The search for the other perpetrator of this event, Migert Qosja, 25 years old, resident in Elbasan, was announced.

From the first investigative actions it results that Elvis, driving the vehicle type “Mazda”, had a physical conflict with Migerti, who was driving the vehicle type “Ford” and then both sides shot at each other with firearms. As a result, the citizen Elvis Koçi was slightly injured and in order to escape from the Police, he tried to be treated at the military hospital in Tirana, but was arrested in flagrante delicto.

Under the direction of the Prosecution, the investigative work continues for the full disclosure of the event, identification, capture and arrest of other persons implicated in this event.

Intensive controls continue by the Elbasan Police, to catch the second perpetrator of this event, citizen Migert Qosja.

The investigative materials in charge of the two citizens were passed to the Prosecutor’s Office, for further actions, for the criminal offenses “Intentional Murder” remaining attempted and “Illegal Possession of Weapons”.