Vijon puna për kapjen e personave të shpallur në kërkim ndërkombëtar.

Arrestohet një shtetas shqiptar, me qëllim ekstradimi drejt Italisë.

Specialistët për Hetimin e Krimeve të Rënda në Drejtorinë Vendore të Policisë Elbasan, në bashkëpunim me Interpol Tirana, pas një pune të mirorganizuar, lokalizuan, kapën dhe arrestuan përkohësisht, me qëllim ekstradimi drejt Italisë, shtetasin shqiptar të shpallur në kërkim ndërkombëtar:

R. E., 54 vjeç, banues në Elbasan.

Kapja dhe ndalimi i tij u bë pasi Gjykata e Torinos, Itali, në datën 25.11.2020, i ka caktuar masën e sigurisë “Arrest në burg”, për veprën penale “Pjesëmarrje në organizatë kriminale për vjedhje me dhunë dhe grabitje”, parashikuar nga Kodi Penal italian.

Veprimet e mëtejshme për këtë shtetas do të kryhen nga Zyra e Interpolit Tiranë.

Work continues to apprehend internationally wanted persons.

An Albanian citizen is arrested for extradition to Italy.

Specialists for the Investigation of Serious Crimes in the Local Police Directorate of Elbasan, in cooperation with Interpol Tirana, after a well-organized work, located, arrested and temporarily, for the purpose of extradition to Italy, the Albanian citizen declared internationally wanted:

R. E., 54 years old, resident in Elbasan.

His arrest and detention was made after the Court of Turin, Italy, on 25.11.2020, imposed the security measure “Prison arrest”, for the criminal offense “Participation in a criminal organization for robbery and robbery”, provided by Italian Penal Code.

Further actions for this citizen will be carried out by the Interpol Office in Tirana.