Komunikata e Policisë Elbasan:

Kapet dhe vihet në pranga një 25- vjeçar i kërkuar për veprimtari kriminale në fushën e krimeve ndaj personit.

Në zbatim të planit të masave për mbajtjen nën kontroll të situatës kriminale dhe rendit publik, parandalimin dhe goditjen e veprimtarisë kriminale, kapjen e personave në kërkim, atyre me tendencë në krimet kundër personit etj, specialistët për Hetimin e Krimit Seksioni Kundër Personit në DVP Elbasan, kapën dhe ndaluan shtetasin:

R.G.., 25 vjeç, banues në Elbasan, pasi Gjykata e Shkallës Parë Elbasan, ka caktuar masën e sigurisë “Arrest me burg”, për veprat penale “Vrasje në rrethana të tjera cilësuse” e kryer në bashkëpunim, e mbetur në tentativë, dhe “Mbajtja pa leje e armëve të zjarrit”.

Ky shtetas në bashkëpunim me shtetasin E.T., ( i cili është shpallur në kërkim policor), më datë 26.02.2020, në lagjen “Haxhias”, Elbasan, gjatë një konfliktit për motive të dobëta kanë qëlluar me armë zjarri shtetasin E.B., pa pasoja për jetën

Vijon puna intesive për kapjen edhe të shtetasit E.T.,

Materialet hetimore i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës Parë Elbasan, për veprime e mëtejshme proceduriale.

Elbasan Police Communication:

A 25-year-old man wanted for criminal activities in the field of crimes against the person is arrested and handcuffed.

Pursuant to the plan of measures for keeping under control the criminal situation and public order, prevention and crackdown on criminal activity, apprehending wanted persons, those with a tendency to crimes against the person, etc., Specialists for Crime Investigation Section Against Person in DVP Elbasan , apprehended and detained the citizen:

RG., 25 years old, resident in Elbasan, after the Court of First Instance Elbasan, has imposed the security measure “Prison arrest”, for the criminal offenses “Murder in other qualifying circumstances” committed in collaboration, remaining attempted, and “Unauthorized Possession of Firearms.”

This citizen in cooperation with the citizen ET, (who has been declared wanted by the police), on 26.02.2020, in the neighborhood “Haxhias”, Elbasan, during a conflict for weak motives shot with a firearm the citizen EB, without consequences for life

Intensive work continues to capture the citizen E.T.,

The investigative materials were forwarded to the Prosecutor’s Office at the Court of First Instance in Elbasan, for further procedural actions.