U konstatua duke ushtruar aktivitet me muzikë pas orarit të përcaktuar për mbyllje dhe nuk iu bind urdhrit të punonjësit të Policisë, procedohet penalisht dhe ndëshkohet me masë administrative, administratori i lokalit.

Shërbimet e Komisariatit të Policisë Elbasan vijojnë kontrollet për zbatimin e planit të masave për garantimin e rendit dhe qetësisë publike dhe monitorimin e lokaleve që vijojnë organizimet me muzikë pas orarit të përcaktuar për mbyllje, në kundërshtim me masat anticovid të vendosura nga organet kompetente.

Në vijim të kontrolleve, shërbimet e Policisë kanë konstatuar dhe proceduar penalisht për veprën penale “Mosbindja ndaj urdhrit të punonjësit të policisë së rendit publik”, shtetasin R. B., 29 vjeç, banues në Elbasan, pasi në lagjen “Shënkoll”, Elbasan, u konstatua duke vijuar organizimin e aktivitetit me muzikë në lokalin që administronte, pas orarit të përcaktuar për mbyllje, si dhe nuk i është bindur urdhërit të punonjësit të Policisë duke refuzuar mbylljen e aktivitetit me muzikë.

Nga shërbimet e Policisë, në bazë të Aktit Normativ, është vendosur masa administrative 1.000.000 lekë, për shkelje të orarit të përcaktuar në Aktin Normativ, për zhvillimin e aktiviteteve.

Drejtoria Vendore e Policisë Elbasan apelon për të gjithë administratorët dhe pronarët e lokaleve që të respektojnë masat anticovid dhe orarin e përcaktuar për ushtrimin e aktivitetit.

 

It was found that he was exercising with music after the set time for closing and did not obey the order of the police officer, the local administrator is prosecuted and punished with an administrative measure.

The services of the Elbasan Police Commissariat continue the controls for the implementation of the plan of measures to guarantee public order and tranquility and the monitoring of the premises following the music events after the closing time, contrary to the anticovid measures imposed by the competent authorities.

Following the controls, the Police services have ascertained and proceeded criminally for the criminal offense “Disobedience to the order of the public order police officer”, citizen RB, 29 years old, resident in Elbasan, after in the neighborhood “Shënkoll”, Elbasan, was found continuing to organize the activity with music in the bar he administered, after the time set for closing, and did not obey the order of the police officer by refusing to close the activity with music.

From the Police services, based on the Normative Act, an administrative measure of 1,000,000 ALL has been imposed, for violation of the schedule defined in the Normative Act, for the development of activities.

The Local Police Directorate of Elbasan appeals to all administrators and owners of premises to respect the anticovid measures and the schedule set for the exercise of the activity.