Finalizohet operacioni policor i koduar “BEFASIA”, për goditjen e shpërndarjes së drogave të forta në doza të vogla.

Operacioni i zhvilluar nga specialistët për Hetimin e Narkotikëve dhe Trafiqeve në bashkëpunim me shërbimet e Forcës së Posaçme Operacionale në DVP Elbasan, nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan.

Vihet në pranga 51 vjeçari që ushtronte këtë veprimtari kriminale.

Sekuestrohen 40 doza kokainë, 1 aparat celular dhe një peshore elektronike e cila përdorej për peshimin e dozave të lëndës narkotike.

Në vijim të punës për goditjen e veprimtarisë kriminale të shpërndarjes së drogave të forta në doza të vogla, specialistët për Hetimin e Narkotikëve në DVP Elbasan në bashkëpunim me shërbimet e Forcës së Posaçme Operacionale në DVP Elbasan, zhvilluan dhe finalizuan me sukses operacionin policor të koduar “BEFASIA”, në kuadër të të cilit u arrestua në flagrancë shtetasi:

O.P., 51 vjeç, banues në Elbasan.

Gjatë hetimit disa mujor të ndjekur me metoda pro aktive nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan, rezultoi se ky shtetas merrej me veprimtari kriminale të shpërndarjes së kokainës kryesisht në qytetin e Elbasanit.

Shërbimet e Policisë gjatë kontrollit të ushtruar në banesën e tij, gjetën dhe sekuestruan në cilësinë e provës materiale 40 doza me lëndë narkotike kokainë , me peshë totale 39.4 gramë, një aparat celular dhe një peshore elektronike e cila përdorej për peshimin e dozave të lëndës narkotike.

Vijon puna për identifikimin e personave të tjerë të implikuar në këtë veprimtari kriminale.

Materialet hetimore i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës Parë Elbasan, për veprën penale, “Prodhimi dhe shitja e narkotikëve “.

The police operation codenamed “BEFASIA” is finalized, to crack down on the distribution of hard drugs in small doses.

Operation conducted by specialists for the Investigation of Narcotics and Trafficking in cooperation with the services of the Special Operational Force in DVP Elbasan, under the direction of the Prosecutor’s Office of the Elbasan Judicial District.

The 51-year-old who practiced this criminal activity is handcuffed.

40 doses of cocaine, 1 mobile phone and an electronic scale which was used for weighing the doses of narcotics were seized.

Following the work to crack down on the criminal activity of distributing hard drugs in small doses, the Specialists for Narcotics Investigation in DVP Elbasan in cooperation with the services of the Special Operational Force in DVP Elbasan, successfully developed and finalized the coded police operation “BEFASIA”, within which the citizen was arrested in flagrante delicto:

O.P., 51 years old, resident in Elbasan.

During the several months of investigation followed with pro-active methods under the direction of the Elbasan Judicial District Prosecutor’s Office, it turned out that this citizen was engaged in criminal activities of distributing cocaine mainly in the city of Elbasan.

During the search of his apartment, the Police Services found and seized as material evidence 40 doses of cocaine, with a total weight of 39.4 grams, a mobile phone and an electronic scale which was used for weighing doses of narcotics. .

Work continues to identify other persons implicated in this criminal activity.

The investigative materials were passed to the Prosecutor’s Office at the Court of First Instance in Elbasan, for the criminal offense, “Production and sale of narcotics”.