Komunikata e Policisë Elbasan:

Policia Rrugore ka rritur prezencën e saj në të gjitha akset rrugore interurbane, urbane dhe rurale, për të evidentuar dhe ndëshkuar shkelësit e Kodit Rrugor, me qëllim parandalimin e aksidenteve dhe rritjen e parametrave të sigurisë rrugore.

Kontrollet janë përqendruar në shpejtësisë tej normave të lejuara, drejtimin e automjeteve nën efektin e alkoolit apo në gjendje të dehur, drejtimin e motoçikletave pa leje drejtimi dhe pa kaskë mbrojtëse, mospërdorimin e rripit të sigurimit, përdorimin e telefonit gjatë drejtimit të mjetit, parakalimet e gabuara, mosrespektimin e përparësisë dhe të sinjalizimit rrugor, sjelljet jokorrekte në rrethrrotullime, si dhe në shkelje të tjera që janë burim aksidenti.

Në funksion të kontrolleve, gjatë 24 orëve të fundit janë arrestuar në kushtet e flagrancës 4 shtetas:

A. V., 59 vjeç, banues në fshatin Vidhas, Elbasan, A. S., 45 vjeç, banues në fshatin Grykësh, Peqin, M. T., 25 vjeç, banues në fshatin Mollas, Elbasan dhe F. H., 29 vjeç, banues në fshatin Godolesh, Elbasan, pasi janë kapur nga shërbimet e Policisë Rrugore, duke drejtuar motoçikletat pa leje drejtimi.

Po si rezultat i kontrolleve janë pezulluar 13 leje drejtimi. Gjithashtu janë vendosur 140 masa administrative, nga këto:

• 9 për mospërdorim të rripit të sigurimit;
• 30 për përdorim të celularit gjatë drejtimit të mjetit;
• 101 masa të tjera për shkelje të ndryshme të Kodit Rrugor.

Këto kontrolle do të vijojnë në mënyrë të pandërprerë në të gjitha akset rrugore të qarkut Elbasan, me qëllim parandalimin e aksidenteve dhe rritjen e parametrave të sigurisë rrugore.

Policia Rrugore e Elbasanit apelon për gjithë drejtuesit e mjeteve dhe këmbësorët që të respektojnë me rigorozitet rregullat e qarkullimit rrugor.

 

Elbasan Police Communication:

The Traffic Police has increased its presence in all interurban, urban and rural road axes, to identify and punish violators of the Traffic Code, in order to prevent accidents and increase road safety parameters.

Controls are focused on speeding, driving under the influence of alcohol or while intoxicated, driving motorcycles without a driving license and without a helmet, not using a seat belt, using the phone while driving, overtaking mistakes, non-compliance with priority and road signs, incorrect behavior at roundabouts, as well as other violations that are a source of accident.

As part of the controls, during the last 24 hours, 4 citizens were arrested in flagrante delicto:

AV, 59 years old, resident in Vidhas village, Elbasan, AS, 45 years old, resident in Grykësh village, Peqin, MT, 25 years old, resident in Mollas village, Elbasan and FH, 29 years old, resident in Godolesh village, Elbasan, as they are caught by the Traffic Police services, driving motorcycles without a driving license.

As a result of the controls, 13 driving licenses have been suspended. 140 administrative measures have also been imposed, out of the following:

• 9 for not using a seat belt;
• 30 for mobile phone use while driving;
• 101 other measures for various violations of the Road Code.

These controls will continue uninterruptedly in all road axes of Elbasan district, in order to prevent accidents and increase road safety parameters.

Elbasan Traffic Police appeals to all drivers and pedestrians to strictly respect the rules of the road.