Komunikata e Policisë Elbasan

Goditet një tjetër rast i veprimtarisë kriminale në fushën e dhënies ndihmë për kalim të paligjshëm të kufirit, kundrejt fitimit.

Vihet në pranga një 33-vjeçar, pasi u kap në flagrancë duke transportuar 12 shtetas të huaj nga vendet e treta.

Në zbatim të detyrave të përcaktuara në planin e masave të hartuar nga DVP Elbasan, për të parandaluar dhe goditur aktivitetin e paligjshëm të dhënies ndihmë shtetasve të huaj për kalim të paligjshëm të kufijve dhe tranzitimin e tyre në territorin shqiptar, me destinacion vendet e BE-së, specialistët për Hetimin e Trafiqeve të Paligjshme në DVP Elbasan, pas informacioneve të marra në rrugë operative se një shtetas po transportonte nga Korça disa shtetas nga vendet e treta, me qëllim dhënien ndihmë për kalim të paligjshëm të kufirit, kundrejt fitimit 100€ për person, kapën dhe arrestuan shtetasin:

E.Ç., 33 vjeç, banues në Vlorë. Arrestim i tij u bë pasi në aksin rrugor Librazhd-Elbasan u kap nga shërbimet e Policisë duke transportuar me mjetin e tij 12 shtetas të huaj.

Materialet hetimore i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës Parë Elbasan, për veprë penale “Ndihma për kalim të paligjshëm të kufirit”.
Elbasan Police Communication

Another case of criminal activity in the field of providing assistance for illegal border crossing, for profit.

A 33-year-old man is handcuffed after being caught red-handed transporting 12 foreign nationals from third countries.

Pursuant to the tasks defined in the plan of measures drafted by DVP Elbasan, to prevent and crack down on the illegal activity of providing assistance to foreign nationals for illegal border crossing and their transit in the Albanian territory, destined for EU countries- Specialists for the Investigation of Illegal Trafficking in DVP Elbasan, after the information received on the operational road that a citizen was transporting from Korça some citizens from third countries, in order to provide assistance for illegal border crossing, for a profit of € 100 for person, caught and arrested the citizen:

E.Ç., 33 years old, resident in Vlora. His arrest was made after he was caught by the Police services on the Librazhd-Elbasan road axis, transporting 12 foreign nationals with his vehicle.

The investigative materials were handed over to the Prosecution at the Court of First Instance in Elbasan, for the criminal offense “Assistance in illegal border crossing”.