Miliarderi i njohur amerikan dhe pronari i SpaceX, Elon Musk, ka bërë me dije lajmin e shumëpritur nga të gjithë në lidhje me udhëtimin e njerëzve për në planetin Mars. Ai, duke folur në ndarjen e çmimeve Axel Springer në Gjermani është shprehur se “ndoshta do të bëhet për gjashtë vjet. Nëse jemi me fat, mbase katër vjet më vonë”. Musk tha ndër të tjera se një anije pa njerëz është planifikuar të dërgohet në Mars brenda dy viteve, dhe kapsula Crew Dragon e prodhuar nga SpaceX, ka filluar testimin dhe provat e para.

Çelësi për të arritur qëllimet e tij, është zhvillimi i SpaceX i raketës së saj Starship, e cila mund të transportojë deri në 100 njerëz njëkohësisht.

 

Burimi: CNBC |joq.al

Well-known American billionaire and owner of SpaceX, Elon Musk, has announced the long-awaited news about the journey of humans to the planet Mars. He, speaking at the Axel Springer awards ceremony in Germany, said that “it will probably be done in six years. “If we are lucky, maybe four years later.” Musk said among other things that an unmanned spacecraft is scheduled to be sent to Mars within two years, and the SpaceX Dragon Capsule manufactured by SpaceX has begun testing and first trials.

The key to achieving its goals is the development of SpaceX of its Starship rocket, which can transport up to 100 people simultaneously.