Vendi ynë prej më shumë se tre javësh është prekur nga pandemia Covid-19, që ka marrë deri më tani 19 jetë njerëzish dhe ka infektuar mbi 300 të tjerë.

Koronavirusi nxorri në pah më shumë se kurrë varfërinë në vendin tonë, ku me mijëra familje tashmë mezi po sigurojnë edhe bukën e gojës, për shkak të situatës së krijuar nga koronavirusi.

Një nga njerëzit që u ka qëndruar më pranë shqiptarëve në nevojë, në këto ditë të vështira por jo vetëm, është pa dyshim imami dhe bamirësi, Elvis Naçi.

Përmes fondacionit të tij “Firdeus”, Naçi, së bashku me kontributin dhe donacionet e dhuruara nga shqiptarët, u ka mundësuar shumë familjarëve dhe fëmijëve, që të buzëqeshin sërish, pas një kohe të gjatë.

Së fundmi, imami Naçi ka dhënë një lajm të mrekullueshëm në faqen e tij të “Facebook”, ku tregon se shqiptarët e bashkuar kanë mundësuar përgatitjen e mijëra pakove ushqimore për personat e sëmurë, jetimët dhe nevojtarët, për të cilët këto ditë bëhen akoma më të vështira.

Imami ka falenderuar të gjithë bamirësit, që kontribuan për të bërë të mundur këtë vepër të jashtëzakonshme, ndërsa u kërkon të gjithë shqiptarëve që të luten për ta.

Postimi i plotë i Naçit:

PRANE JETIMIT, TE SEMURIT, NE KETE KOHE TE VESHTIRE! Me mijera pako ushqimore jane pergatitur per jetimet, te semuret, nevojtaret, sepse keto dite jane akoma me te veshtira per ata. Amaneti yne derisa te jemi gjalle t’u sherbejme nevojtareve me thjeshtesi e perkushtim. Kam nje kerkese miqte e mi, nje lutje per bamiresit qe e mundesuan, se Shqiperia ka plot njerez nevojtare, qe ne kete periudhe me zor po ia dalin. Ia shohim syte me lot, ia shohim cdo dite brengat dhe hallet, jetime qe nuk ngopen dot si gjithe femijet e tjere. Ndaj deshiroj me shpirt nje lutje per bamiresit qe mundesuan kete veper te madhe. Zoti ju begatofte vellezer e motra, ju dhente miresi dhe lutjet tuaja qofshin te pranuara.

Our country has been affected by the Covid-19 pandemic for more than three weeks, which has claimed 19 lives and infected more than 300 others.

Coronavirus has more than ever highlighted poverty in our country, where thousands of families are already barely making a living, due to the situation created by coronavirus.

One of the people who has stood closest to the Albanians in need, in these difficult days but not only, is undoubtedly the Imam and charity, Elvis Naçi.

Through his Firdeus Foundation, Naçi, together with the contribution and donations donated by Albanians, has enabled many family members and children to smile again, after a long time.

Recently, Imam Naçi has given great news on his Facebook page, where he shows that the united Albanians have enabled the preparation of thousands of food packages for sick people, orphans and the needy, for whom these days are becoming even more difficult.

The Imam thanked all the benefactors who contributed to make this extraordinary work possible, while asking all Albanians to pray for them.

Naçi’s full post:

DURING LIFE, HEART, IN THIS TIME TIME! Thousands of food packages have been prepared for orphans, the sick, the needy, because these days are even more difficult for them. Our trust until we are alive to serve the needy with simplicity and dedication. I have a request from my friends, a prayer for the benefactors who made it possible, that Albania has a lot of needy people, who in this period are barely succeeding. We see his eyes with tears, we see his worries and worries every day, orphans who can’t get enough like all the other children. So I wholeheartedly want a prayer for the benefactors who made this great work possible. May God bless you brothers and sisters, and may your goodness and prayers be accepted.