Një shqiptar është dënuar me tetë vjet e katër muaj burg pasi akzuohet si furnizuesi i drogës për një bandë me bazë në Glouceste, Angli. Dënimi vjen pas një hetimi nga Njësia e Krimit të Rëndë dhe të Organizuar (SOCU) e Gloucestershire Constabulary.

Eris Hoti, 33 vjeç, i cili jetonte në Londër, u arrestua në Aeroportin e Luton në 18 Gusht 2020, ndërsa po largohej për t’u kthyer në Shqipëri. Ai u gjet me 10,000 paund në valixhen e tij dhe më pas u akuzua për komplot me qëllim furnizimin me kokainë dhe posedim të pasurisë kriminale.

Ai u shpall fajtor për të dy akuzat në një seancë gjyqësor në tetor. Ata që ishin të përfshirë në grupin e krimit të organizuar për të cilin Hoti furnizonte drogë ishin Andrew Venna dhe Matthew Cornwall nga Gloucester, Granit Nanushi dhe Orsid Cela që të dy ishin nga Londra, Aaron Baker, Daniel Payne, James Dawkins, Paul Reeves dhe Ryan Reese nga Stroud, si dhe Leroy Slater dhe Edward Bell nga Gloucester.

Ata u burgosën për një total të kombinuar prej 69 vitesh në maj 2019 pas një hetimi kompleks. Zëdhënësi i policisë, Daniel New, nga Njësia e Krimit të Rëndë dhe të Organizuar, tha: “Eris Hoti u dënua për pjesën e tij në një grup të organizuar kriminal që vepronte nga Londra. Ai ishte në gjendje të furnizonte sasi të mëdha kokaine për Andrew Venna dhe të tjerët brenda Gloucestershire.”

An Albanian man has been sentenced to eight years and four months in prison after being accused of supplying drugs to a gang based in Glouceste, England.

The sentence follows an investigation by the Gloucestershire Constabulary Serious and Organized Crime Unit (SOCU).

Eris Hoti, 33, who lived in London, was arrested at Luton Airport on August 18, 2020, while leaving to return to Albania.

He was found with und 10,000 in his suitcase and later charged with conspiracy to supply cocaine and possession of criminal property.

He pleaded guilty to both charges at a court hearing in October.

Those involved in the organized crime group for which Hoti supplied drugs were Andrew Venna and Matthew Cornwall from Gloucester, Granit Nanushi and Orsid Cela both from London, Aaron Baker, Daniel Payne, James Dawkins, Paul Reeves and Ryan Reese from Stroud, as well as Leroy Slater and Edward Bell from Gloucester.

They were jailed for a combined total of 69 years in May 2019 following a complex investigation. Police spokesman Daniel New, of the Serious and Organized Crime Unit, said: “Eris Hoti was convicted for his part in an organized crime group operating from London. He was able to supply large quantities of cocaine to Andrew Venna and others inside Gloucestershire. ”