Një djalë 12-vjeçar qëlloi me armë dhe vrau njërin prej hajdutëve të maskuar që ishin futur në shtëpinë e gjyshes së tij të shtunën në mbrëmje, në Goldsboro, Karolinën e Veriut.

Dy hajdutët i kërkuan 73-vjeçares, Linda Ellis, para dhe më pas e qëlluan, tha policia. Por i mituri qëlloi në drejtim të tyre me armë, për vetëmbrojtje, sipas autoriteteve, dhe hajdutët u larguan.

Njëri prej tyre, një 19-vjeçar me emrin Khalil Herring, u arrestua pranë shtëpisë së Ellis, pasi kishte marrë plagë në trup. Më vonë, ai ndërroi jetë në spital nga plagët e marra, ndërsa gjyshja është jashtë rrezikut për jetën.

Polica tha se nuk pritet që ndaj të miturit të ngrihen akuza, ndërsa nuk dha informacione mbi hajdutin tjetër të përfshirë në ngjarje.

A 12-year-old boy shot and killed one of the masked thieves who had broken into his grandmother’s house Saturday night in Goldsboro, North Carolina.

The two thieves asked 73-year-old Linda Ellis first and then shot her, police said. But the juvenile fired at them with a gun, in self-defense, according to authorities, and the thieves fled.

One of them, a 19-year-old named Khalil Herring, was arrested near Ellis’s home after receiving bodily injuries. He later died at the hospital from his injuries, while his grandmother is out of danger for life.

Police said no charges were expected against the juvenile, while giving no information on the other thief involved in the incident.