“Ndërsa Erdogan kërcënon Greqinë dhe dëshiron të krijojë baza ushtarake në Shqipëri, liderët e BE-së po ndërhyjnë me çështjet e brendshme të Bjellorusisë, për të cilën Putin ka telefonuar Conte-n”, kështu e fillon artikullin një nga të përditshmet italiane.

Sipas mediave italiane, Presidenti rus Vladimir Putin ka telefonuar mbrëmjen e djeshme Kryeministrin italian Giuseppe Conte për “çështjen e Bjellorusisë dhe që Europa nuk duhet të ndërhyjë”.

Prej disa ditësh në media shkruhet se Kremlini ka intensifikuar kontaktet e saj me liderët më të mëdhenj të Europës, duke filluar që nga Angela Merkel, Emmanuel Macron, presidenti i Këshillit të Europës Charles Michel, deri tek Conte, me të cilin ka biseduar për rreth një orë raporton abcnews.al.

Kriza në Bjellorusi ndodhet në krye të axhendës së diskutimeve dhe ngjarjet në Minsk, janë vendimtare për të ardhmen e marrëdhënieve midis Rusisë dhe BE-së.

Problemi, siç konfirmohet edhe nga burimet ruse, është se ajo që Evropianët e konsiderojnë “një përpjekje për ndërmjetësim” është parë nga rusët si “ndërhyrje”.

Gjatë shkëmbimit të pikëpamjeve për situatën në Bjellorusi pas zgjedhjeve presidenciale – thuhet në shënimin e Kremlinit, nënvizohet se pala ruse mendon se sa kundërproduktive mund të jetë çdo përpjekje për të ndërhyrë në punët e brendshme të Republikës.

Putini dhe Conte diskutuan edhe për çështjen “Navalny”, ku kryeministri italian, në përputhje edhe me partnerët e tij evropian, e kanë vlerësuar “shqetësuese” gjithë rrethanat e kësaj çështje.

Ndërkohë Presidenti rus është shprehur për Conten se edhe ai ishte i interesuar të konstatonte të vërtetën, aq sa ka kërkuar të ngrihet një komision hetimi për të hedhur dritë mbi incidentin.

“While Erdogan threatens Greece and wants to establish a military base in Albania, EU leaders are interfering in the internal affairs of Belarus, about which Putin has called Conte,” begins one of the Italian dailies.

According to Italian media, Russian President Vladimir Putin called Italian Prime Minister Giuseppe Conte last night on “the issue of Belarus and that Europe should not interfere.”

For several days now, the media has been reporting that the Kremlin has intensified its contacts with Europe’s biggest leaders, from Angela Merkel, Emmanuel Macron, Council of Europe President Charles Michel, to Conte, with whom he has talked about an hour reports abcnews.al.

The crisis in Belarus is at the top of the agenda of discussions and the events in Minsk are crucial for the future of relations between Russia and the EU.

The problem, as confirmed by Russian sources, is that what Europeans consider an “attempt at mediation” has been seen by the Russians as “intervention.”

During the exchange of views on the situation in Belarus after the presidential election – it is said in the Kremlin note, it is underlined that the Russian side thinks how counterproductive any attempt to interfere in the internal affairs of the Republic can be.

Putin and Conte also discussed the “Navalny” issue, where the Italian Prime Minister, in line with his European partners, assessed as “disturbing” all the circumstances of this issue.

Meanwhile, the Russian President told Conten that he was also interested in ascertaining the truth, so much so that he asked for the establishment of a commission of inquiry to shed light on the incident.

The boy goes crazy, hits his father with stones in the middle of the night: Why did you wake up now?

A 37-year-old man, identified as Orjald Tushi, was arrested by the Fier police after he used physical violence against his father, shooting him with hard objects. Sources for Faxweb.al suggest that he threw stones at her at 1 in the morning, saying: “Why did you wake up now?”

Father and son lived alone, and the fact that the father was awake angered the boy. After stoning him, the 63-year-old father, identified by the initials V.T., was taken to hospital where he is under the care of doctors. During the search, police found a cold weapon (knife).

Prior notice: Fier. He used physical violence against his father, he is arrested in flagrante delicto by the Police. Specialists for the Investigation of Crimes at the Fier Police Commissariat, arrested in flagrante delicto the citizen: O. T. 37 years old, resident in Libofsha, Fier.

The arrest of this citizen was made after in the apartment, he exercised physical violence against his father, citizen V. T., shooting him with hard objects. The 63-year-old is in the Fier Regional Hospital under the care of doctors.

During the personal search, a cold weapon (knife) was found on the perpetrator. The materials were forwarded to the Prosecutor’s Office at the Fier Court of First Instance for the criminal offenses “Domestic Violence” and “Illegal Possession of Cold Weapons”