Erion Alibej, organizatori dhe porositësi i vrasjes së Emiljano Ramazanit dhe Regis Runajt në Elbasan gjatë muajit korrik, gjithashtu është i dyshuar dhe për vrasjen e Bujar Çelës, të ndodhur dje (17 shtator 2020), në Bradashesh.

Çela është vëllai i Talo Çelës, i cili ndodhet në kërkim për grabitjen e milionave euro në aeroportin e Rinasit në vitin 2018.

I arrestuar i sotëm, gjithashtu ka qenë në arrest shtëpie 3 vite më parë për plagosje.

Hakmarrja për vëllane Vëllai i tij, Endri Alibej, u vra te zona e Metalurgjikut në Elbasan në vitin 2018 dhe mendohet që Erion Alibej ka marr hak, duke vrarë Emiljano Ramazanin dhe Regis Runaj.

Në atentat mbeti i vrarë Endri Alibej, 34 vjeç, dhe 2 persona të tjerë, Arben Dylgjeri, 56-vjeç, emigrant në Angli dhe shtetasi turk Erdal Dyranay, 51 vjeç.

Viktimat në Elbasan
Ata ishin duke udhëtuar me një makinë fuoristradë me targa rumune AG 71 ËYP në momentin kur ndaj tyre është qëlluar me breshëri kallashnikovi duke i lënë të vdekur në vend.

Vrasja ka ndodhur pak minuta pasi tre viktimat dhe familjarë të tyre kishin dalë nga një restorant në zonën e Peqinit.

I arrestuari i sotem, Erion Alibej në Itali njihej me emrin Andrea Alibej.

Të dy vëllezërit Erion dhe Endrit janë arrestuar më 4 qershor 2013 nga autoritetet italiane në kuadër të operacionit të koduar “Cocash”.

Operacioni u zhvilluan nga Drejtoria Policisë në Asti, Itali. Në këtë operacion u shkaterruan dy grupe të trafikut te droges. Në dy shtëpitë e vellëzërve në Itali, pas arrestimit u sekuestrua 15 kg kokainë.

Erion Alibej, the organizer and orderer of the murder of Emiliano Ramazan and Regis Runaj in Elbasan during July, is also suspected of the murder of Bujar Cela, which took place yesterday (September 17, 2020), in Bradashesh.

Çela is the brother of Talo Çela, who is wanted for the robbery of millions of euros at Rinas airport in 2018.

Arrested today, he was also under house arrest 3 years ago for injuries.

Revenge for his brother His brother, Endri Alibej, was killed in the Metallurgical area in Elbasan in 2018 and it is thought that Erion Alibej took revenge, killing Emiliano Ramazan and Regis Runaj.

Endri Alibej, 34, and 2 other people were killed in the attacks, Arben Dylgjeri, 56, an immigrant in England, and Turkish citizen Erdal Dyranay, 51.

Victims in Elbasan
They were traveling in an off-road vehicle with Romanian license plates AG 71 ËYP when they were fired at with Kalashnikovs, leaving them dead on the spot.

The murder happened a few minutes after the three victims and their families had left a restaurant in the area of ​​Peqin.

Today’s detainee, Erion Alibej in Italy was known as Andrea Alibej.

Both brothers Erion and Endrit were arrested on June 4, 2013 by the Italian authorities as part of the operation codenamed “Cocash”.

The operation was conducted by the Police Directorate in Asti, Italy. In this operation, two groups of drug traffickers were destroyed. In the two brothers’ houses in Italy, 15 kg of cocaine were seized after the arrest.