Shfaqja e një varianti të ri të koronavirusit në Britaninë e Madhe ka bërë që shumë vende evropiane të mbyllin menjëherë kufijtë me këtë vend. Sipas gazetës BILD, kjo ka bërë që të ketë skena tronditëse nëpër aeroporte.

Britanikët e bllokuar nuk lejohen të lëvizin dhe kanë ngecur në zonën e transitit. Bëhet fjalë për familje me fëmijë të vegjël, të cilët thonë se po mbahen kundër vullnetit të tyre.

“Na ndihmoni, duam të dalim nga këtu,” ishte apeli i një familje me fëmijë të vegjël. Raportohet se ata do mbahen në aeroport derisa të dalin negativ ndaj virusit.

Mutacioni i ri i koronavirusit e ka bërë atë më ngjitës. Ekziston frika se kjo do e bëjë edhe vaksinën joefektive.

Teksa e gjithë Europa ka mbyllur për të paktën 72 orë të gjitha fluturimet nga Britania, për shkak të mutacionit të virusit që po përhapet me shpejtësi, Shqipëria nuk ka marrë ende asnjë masë, dhe fluturimet vijojnë si normalisht.

Një avion ka mbërritur sot nga Anglia në Shqipëri në orën 01:25 të mëngjesit, ndërsa gjatë ditës së nesërme janë parashikuar të mbërrijnë tre avionë të tjerë.

The emergence of a new variant of the coronavirus in the UK has caused many European countries to immediately close their borders with this country. According to the BILD newspaper, this has caused shocking scenes in airports.

The trapped Britons are not allowed to move and are stuck in the transit area. It is about families with small children, who say they are being held against their will.

“Help us, we want to get out of here,” was the appeal of a family with young children. They will reportedly be held at the airport until they come out negative against the virus.

The new coronavirus mutation has made it more contagious. There are fears that this will also make the vaccine ineffective.

As all of Europe has closed all flights from Britain for at least 72 hours, due to the rapidly spreading virus mutation, Albania has not yet taken any action, and flights continue as normal.

A plane has arrived today from England to Albania at 01:25 in the morning, while during the next day three more planes are expected to arrive.