Europol publikoi listën e 56 kriminelëve më të kërkuar në Europë. Mes emrave famëkeq të bosëve të mafias italiane, si Matteo Messina Denaro, është dhe 50-vjeçari shqiptar, Aleks Burreli.

Shqiptari kërkohet nga autoritetet e Qipros, pasi është i përfshirë në vrasjen e trefishtë që ndodhi, më 23 qershor 2016 në Aya Napa. Burreli akuzohet se, së bashku me një bashkëpunëtor, hyri në një restorant në Ayia Napa, i maskuar dhe me armë automatike, duke hapur zjarr e duke vrarë një biznesmen, një oficer policie dhe gruan e tij në sy të fëmijëve të mitur. Gjatë shkëmbimit të zjarrit në vendngjarje mbeti i plagosur dhe një efektiv tjetër policie ndërsa Burreli dyshohet se vrau dhe bashkëpunëtorin e tij.

Burreli u largua nga vendi i ngjarjes me një automjet që u gjet disa kilometra më tutje i djegur. Një vit më pas në media qarkulluan informacione se Burreli ishte eliminuar nga grupet kriminale për të mos mësuar porositësit e krimit të rëndë, por informacionet e Europol tregojnë se ai vijon të jetë në arrati ndaj dhe emri i tij është në listën e më të kërkuarve.

Europol published the list of 56 most wanted criminals in Europe. Among the infamous names of Italian mafia bosses, such as Matteo Messina Denaro, is 50-year-old Albanian, Alex Burreli.

The Albanian is wanted by the Cypriot authorities, as he is involved in the triple murder that took place, on June 23, 2016 in Aya Napa. Burrell is accused that, together with an accomplice, he entered a restaurant in Ayia Napa, disguised and with an automatic weapon, opening fire and killing a businessman, a police officer and his wife in front of minor children. Another police officer was injured during the exchange of fire at the scene, while Burreli is suspected of killing his accomplice.

Burrell left the scene in a vehicle that was found several miles further burned. A year later, information circulated in the media that Burrell had been eliminated by criminal groups in order not to find out the perpetrators of the serious crime, but Europol information shows that he continues to be on the run and his name is on the most wanted list.