Detaje të reja kanë dalë në dritë për Përparim Ademin (Telën), i cili vráu dy motrat Zhaneta Metani dhe Kristina Bardhi paraditen e 31 Dhjetorit 2020 në zonën e Astirit. Burime bëjnë me dije se ka tèntuar vètëvrásjen në bùrg pasi është në gjendje të rèndè psíkôlogjike.

Akti trágjík është ndaluar nga gardianët dhe është çuar spítálin e bùrgut ku i është bërë qetësues dhe më pas e kanë shoqëruar sërish në qèlí.

Familjarët e Përparim Ademit, 59-vjeçarit i cili èkzèkutoi dy motrat Zhaneta Metani dhe Kristina Bardhin, me të cilat kishte dhe marrëdhënie íntíme janë kèrcènuar me jetë. Disa mesazhe kèrcènùese kanë mbërritur në telefonin e djalit të Ademit, nga vëllai i víktímave.

Mesazhet kërcënuese kanë mbërritur në telefonin e djalit të Përparim Ademit nga Bashkim Metani i cili është vëllai i dy víktímáve.

“Do të gjej kudo të jesh. Mos kujto se do të shpëtosh bashkë me Përparimin, sa t’i várrôsim. Do víllní gjakun e motrave të mia”, shkruan në mesazhe Bashkimi. Kèrcènímet i párálajmëroi një ditë më parë edhe bashkëshortja e Ademit në një prononcim për mediat.

Ajo u shpreh se persona të máskùar i kishin dhùnùar vajzën, ndërsa shtoi se në rast se shteti nuk e mbron do të largohet nga Shqipëria. Fax News mëson se familja Ademi ka bërë dènoncim në polící dhe materialet i kanë kaluar prôkurorisë për veprime të mëtejshme.

Sipas informacioneve mësohet se prôkuroria do thërrasë për të marrë në pyetje djalin e Përparimit për të mësuar mbi pretendimet që ai dhe familjarët e tij kanë. Gjithashtu sipas burimeve mësohet se ështe sèkuèstruar edhe telefoni, nga ku kanë ardhur kèrcènímet dhe po punohet për zbardhjen e këtyre sms-ve nga cila adresë kanë ardhur.

New details have come to light about Përparim Ademi (Tela), who killed his two sisters Zhaneta Metani and Kristina Bardhi on the morning of December 31, 2020 in the Astiri area. Sources suggest that he tried to commit suicide in prison because he is in a serious psychological condition.

The tragic act was stopped by the guards and he was taken to the prison hospital where he was calmed down and then escorted back to the cell.

The relatives of Përparim Ademi, 59 years old, who executed his two sisters Zhaneta Metani and Kristina Bardhi, with whom he had an intimate relationship, have been threatened with death. Some threatening messages have arrived on the phone of Adam’s son, from the victim’s brother.

Threatening messages have arrived on the phone of Përparim Ademi’s son from Bashkim Metani who is the brother of the two victims.

“I will find it wherever you are. Do not forget that you will be saved along with Progress, until we kill them. “They will shed the blood of my sisters”, Bashkimi writes in the messages. Adem’s wife also announced the threats the day before in a statement to the media.

She said that masked persons had given the girl, while adding that in case the state does not protect her, she will leave Albania. Fax News learns that the Ademi family has reported the case to the police and the materials have been passed to the prosecutor’s office for further action.

According to the information, the prosecution will call to interrogate the son of Progress to find out about the allegations that he and his family members have. Also, according to the sources, it is learned that the phone was seized, where the threats came from and work is being done to clarify these sms from which address they came from.