Një vajzë 19-vjeçare ka humbur jetën në Argjentinë si pasojë e shpërthimit të flakëve në tavolinën ku ishte ulur sëbashku me miqtë e saj. Lucia Costa kishte dalë me shokët dhe shoqet për herë të parë që prej momentit që filloi pandemia në San Miguel, pranë Buenos Airesit.

Pamjet nga kamerat e sigurisë tregojnë se një kamariere shkon në shkon në tavolinë për të mbajtur ndezur një ngrohës me bazë alkooli. Por pak sekonda më vonë gjithçka shpërthen në flakë ndërsa të gjithë të pranishmit në tavolinë përfshihen nga zjarri.

Costa vdiq si pasojë e plagëve të rënda ndërsa mediat raportojnë se 8 shokë të saj pësuan djegie të rënda. E ëma e 19-vjeçares ka deklaruar se askush nuk bëri asgjë për të shpëtuar jetën e vajzës së saj dhe se ajo do të kërkojë rejë drejtësi.

Menjëherë për ngjarjen ka nisur një hetim. Ku po hetohen tre persona për “plagosje” dhe “vrasje”. Bëhet fjalë për pronarin e lokalit, menaxherin dhe një punonjës.

 

A 19-year-old girl lost her life in Argentina as a result of the explosion of flames at the table where she was sitting together with her friends. Lucia Costa had been out with friends for the first time since the pandemic started in San Miguel, near Buenos Aires.

Footage from security cameras shows a waitress running to the table to keep an alcohol-based heater on. But a few seconds later everything erupts in flames while everyone present at the table is engulfed by fire.

Costa died as a result of severe injuries while the media reported that 8 of her friends suffered severe burns. The 19-year-old’s mother has stated that no one did anything to save her daughter’s life and that she will seek justice.

An investigation was immediately launched into the incident. Where three people are being investigated for “injury” and “murder”. It is about the owner of the restaurant, the manager and an employee.