Sot gjykata ka dhënë vendimin dhe është marrë masa e sigurisë “Arrest me burg” për babë e bir Faik dhe Shkëlzen Buci, të cilët ‘hoqën qafe’ 23-vjeçaren Eglantina Buci, bija dhe e motra e shtëpisë.

Në ambientet e gjykatës ata janë parë të hyjnë gjakftohtë dhe të pashqetësuar dhe Faiku është bezdisur edhe nga prania e mediave dhe i është drejtuar duke i pyetur se çfarë duan aty. Madje në një moment Faik Buci ka qeshur. Siç shihet qartë edhe në fotot e mëposhtme ai qesh para kamerave dhe nuk shfaqet i penduar aspak.

Ata nuk e kanë pranuar akoma autorësinë e ngjarjes të ndodhur 8 vite më parë, edhe pse Faiku ka dhënë disa deklarata kontradiktore ku herë thoshte se e kanë vrarë për të ruajtur nderin dhe herë të tjera se Eglantina është akoma gjallë dhe punon rrugëve në Itali. I vëllai e qëlloi të motrën në kokë dhe më pas e kanë varrosur në zonën e Malit me Gropa.

Today, the court gave the decision and the security measure “Prison arrest” was taken for father and son Faik and Shkëlzen Buci, who ‘got rid’ of 23-year-old Eglantina Buci, the daughter and sister of the house.

They were seen entering the court premises calmly and undisturbed, and Faik was also annoyed by the presence of the media and addressed them, asking them what they wanted there. Even at one point Faik Buci laughed. As can be clearly seen in the photos below, he laughs in front of the cameras and does not appear remorseful at all.

They have not yet acknowledged the authorship of the event that took place 8 years ago, although Faik has given some contradictory statements where sometimes he said that they killed him to preserve the honor and other times that Eglantina is still alive and working on the streets in Italy. The brother shot the sister in the head and then buried her in the Mountain Area with Pits.