Mediat italiane raportojnë se një pritë e dyfishtë mes grupeve kriminale shqiptare dhe tuniziane ka alarmuar policinë dhe banorët e zonës së Porto SantElpidio në Italia.

Fillimisht është raportuar për një sherr me thika por disa ditë më vonë sherri ka shkuar deri në përdorimin e armëve të zjarrit.

Raportohet se që ka ndodhur në ditët e fundit në Porto Sant’Elpidio lidhet me një luftë e vërtetë bandash.

Bëhet fjalë për dy grupe, tunizianë dhe shqiptarë, që sherri midis tyre lindi pas prishjeve për pazare droge.

Episodi i parë ndodhi kur afrikanët e veriut goditën me thikë njërin nga shqiptarët që pësoi plagë me thikë në kokë. Episodi i dytë doli në skenë të nesërmen në mbrëmje, kur dy tunizianët i zunë pritë një tjetër shqiptari duke e qëlluar me armë ndërsa ai ishte në makinë. Burri arriti të shpëtonte dhe të ikte. Ai raportoi gjithçka në polici. Ndërkohë po hetohet për të arrestuar autorët e kësaj ngjarje të rëndë.

Italian media report that a double ambush between Albanian and Tunisian criminal groups has alarmed police and residents of the Porto SantElpidio area in Italy.

A knife fight was initially reported but a few days later the fight went as far as the use of firearms.

What has happened in recent days in Porto Sant’Elpidio is reportedly linked to a real gang war.

It is about two groups, Tunisians and Albanians, that the quarrel between them arose after the disruption for drug deals.

The first episode occurred when North Africans stabbed one of the Albanians who was stabbed in the head. The second episode came on the scene the next evening, when two Tunisians ambushed another Albanian, shooting him while he was in the car. The man managed to escape and escape. He reported everything to the police. Meanwhile, investigations are underway to arrest the perpetrators of this serious incident.