Ishte thjesht një ide e lindur pas penalltisë së fundit të finales së Europianit, në Ëembley, por mesa duket ka marrë edhe miratimin nga ana e FIFA-s. Bëhet fjalë për “Copa Maradona”, përplasja mes fitueses së Europianit dhe asaj të Copa Americas do të luhet në muajin dhjetor të këtij viti ose në janar 2022, në qytetin e dytë të “Pibe de Oros”, Napoli.

Itali-Argjentinë do të jetë një ndeshje që do të përjetësojë një figurë legjendare se Diego Armando Maradona.

Itali-Argjentinë do të zinte vendin e Kupës së Konfederatave, e cila, nga viti 1992 deri në vitin 2017 ka vënë përballë të gjithë skuadrat kampione të konfederatave përkatëse, të cilave iu shtuan ekipi pritës dhe kampionët e botës në fuqi, për një total prej 8 skuadrash.

Tani, gjithçka do të zgjidhet në një ndeshje të vetme, e cila, në edicionin e saj të parë, do të kujtojë një ndeshje historike dhe fatkeqe për të kaltrit, përsëri në San Paolo: gjysmëfinalen e Kupës së Botës 1990.

It was just an idea born after the last penalty of the European final, at Ëembley, but apparently it has also received approval from FIFA. It is about “Copa Maradona”, the clash between the winner of the European and that of the Copa Americas will be played in December of this year or in January 2022, in the second city of “Pibe de Oros”, Naples.

Italy-Argentina will be a match that will immortalize a legendary figure than Diego Armando Maradona.

Italy-Argentina would take the place of the Confederations Cup, which, from 1992 to 2017, faced all the champion teams of the respective confederations, to which the host team and the reigning world champions were added, for a total of 8 teams.

Now, everything will be settled in a single match, which, in its first edition, will be reminiscent of a historic and unfortunate match for the Blues, back in San Paolo: the 1990 World Cup semi-final.