Katër shqiptarë kanë dalë së fundmi para Gjykatës në Angli. Ata akuzohen për vrasjen e një ‘fermeri’ kanabisi, i cili mësohet se është qëlluar me pushkë në kokë nga një distancë e afërt.

Katër shqiptarët janë vetëdeklaruar të pafajshëm në gjykatë dhe nuk e kanë pranuar krimin. Megjithatë, prokuroria thekson se ata janë arrestuar gati një vit e gjysmë pas ngjarjes. Të akuzuarit, 24 vjeçari Anxhelo Xhaferi rezident në Middlesbrough, Dorian Pirija 33 vjeç resident në Bolton, Qazim Marku 24 vjeç rezident në West Drayton, dhe 39 vjeçari Noza Safari, refuzuan në gjykatën e Middlesbrough akuzën e vrasjes së burrit me origjinë nga Kurdistani, Hussain.

Sipas Prokurorisë, ka prova që nëntë ditë më herët, më 5 shtator, të akuzuarit ishin mbledhur bashkë në Bolton, për të diskutuar planin për vrasjen e Hussain. Më tej nga prokuroria shtohet se Hussain ishte një tregtar droge dhe ai shkoi në Charterhouse Street në Hartlepool për një takim me tregtarët e tjerë të drogës.

Burimi: DailyMail | joq.al

 

Four Albanians have recently appeared before a court in England. They are accused of killing a cannabis ‘farmer’, who is said to have been shot in the head with a rifle at close range.

The four Albanians have pleaded not guilty in court and have not pleaded guilty. However, the prosecution states that they were arrested almost a year and a half after the event. The accused, 24-year-old Angelo Xhaferi, resident in Middlesbrough, Dorian Pirija, 33, resident in Bolton, Qazim Marku, 24, resident in West Drayton, and 39-year-old Noza Safari, denied in the Middlesbrough court the murder of the man of Kurdistan origin, Hussain.

According to the Prosecution, there is evidence that nine days earlier, on September 5, the accused had gathered together in Bolton, to discuss the plan to assassinate Hussain. The prosecution further adds that Hussain was a drug dealer and he went to Charterhouse Street in Hartlepool for a meeting with other drug dealers. Source: DailyMail | joq.al