Emisioni “Me zemër të hapur” në News24 ka sjellë sot pamjet e atentatit ndaj avokatit Gazmend Halilaj, pas zbulimit të dy skandaleve nga ana e tij që e vendosën në shënjestër të autorëve.

Gazmend Halilaj u citua si hero i Drenasit, pasi ishte një nga personat që zbardhi rastin tragjik të 16-vjeçares nga Drenasi e abuzuar seksualisht nga profesori i shkollës dhe hetuesi i rastit e cila u detyrua të abortonte në muajin e katërt të shtatzënisë nga një mjek i cili u pagua nga abuzuesit.

Por jo pak bujë bëri edhe rasti i zbulimit të vjedhjes së 1.4 milionë markave, para të destinuara për luftëtarët në luftë në vitin 1999. Pikërisht për zbardhjen e këtij rasti Gazmend Halilaj u kërcënua me jetë, makina e tij u përplas nga një makinë tjetër në afërsi të banesës e ndërsa 11-plumba u derdhën mbi të.

The show “With an open heart” on News24 has brought today the images of the assassination of the lawyer Gazmend Halilaj, after the revelation of two scandals by him that targeted the perpetrators.

Gazmend Halilaj was quoted as the hero of Drenas, as he was one of the people who uncovered the tragic case of a 16-year-old girl from Drenas sexually abused by a school professor and the investigator of the case who was forced to have an abortion in the fourth month of pregnancy by a doctor which was paid by the abusers.

But the case of the theft of 1.4 million marks, money intended for fighters in the war in 1999, caused quite a stir. Exactly to solve this case, Gazmend Halilaj was threatened with death, his car was hit by another car in near the apartment and 11 bullets were fired at him.