Një vatër zjarri ka shpërthyer në orët e para të mëngjesit në Kodër Krastë të Elbasanit.

Në vendngjarje kanë shkuar zjarrfikëset të cilat po punojnë për izolimin dhe fikjen e flakëve. Terreni i thyer malor vështirëson punën e zjarrfikësve.

Ende nuk dihen shkaqet e shpërthimit të zjarrit në këtë vend. Policia po punon për të identifikuar autorin.

Gjatë viteve të fundit Krasta është përfshirë nga disa zjarre duke pësuar dëmtime të mëdha. Kodër Krasta konsiderohet si mushkëria e Elbasanit pasi është parku më i madh me pisha afër këtij qyteti.

A fire broke out in the early hours of the morning in Koder Krasta of Elbasan.

Firefighters went to the scene and are working to isolate and extinguish the flames. The rugged mountainous terrain complicates the work of firefighters.

The causes of the fire in this place are still unknown. Police are working to identify the perpetrator.

In recent years Krasta has been engulfed by several fires suffering extensive damage. Kodër Krasta is considered as the lung of Elbasan as it is the largest pine park near this city.