Preng Gjini është shënjestra e atentatit të ndodhur pasditen e sotme në Tiranë, ku makinës me të cilën ai po udhëtonte iu vendos eksploziv.

Së fundmi mësohet nga spitali i Traumës se ai është në gjendje të rëndë shëndetësore dhe po lufton për jetën.

Policia njoftoi se ngjarja dyshohet për hakmarrje, pasi Preng Gjini është vëllai i Tonin Gjinit, i cili u vra vitin e shkuar. Gjithashtu dyshohet se atentati mund të ketë lidhje me ekzekutimin e Kastriot Reçit, që u qëllua me snajper në mes të Rrëshenit.

Kujtojmë se fisi Gjini dhe Reçi janë prej kohësh “rivalë” në qytetin e Rrëshenit. Kalvari i vrasjeve në këtë familje ka nisur vite më parë, ku dy shkaqet kryesore mësohet të jenë hakmarrja dhe pazaret e drogës.

Rrëshen – 9 shtator 2016 (Sajmir Jaku)

Dy persona të armatosur kanë qëlluar për vdekje drejtuesin e linjës së Tensionit të Lartë për veriun në OSHEE, Saimir Jakun, ndërkohë që një tjetër person mbeti i plagosur. Jaku është qëlluar me kallashnikov, teksa ka qenë duke pirë kafe në një nga lokalet e zonës më të frekuentuar të qytetit të Rrëshenit bashkë me një shok të tij.

Itali- 28 Prill 2017 (Gasper Reçi)

Një shqiptar është ekzekutuar më 4 plumba në Romë. Gasper Reci, 43 vjeç, nga Rrësheni është ekzekutuar në 2017-tën banesën e tij në Via Simeri Crichi, në Tor Vergata. Nga hetimet në atë kohë nuk u arrit të identifikohej asnjë person si i dyshuar për atentatin, pasi në momentin që është vrarë shqiptari nuk ka pasur asnjë person në vendngjarje. Në momentin që është qëlluar, në banesën e Reçit ka qenë vetëm vajza e tij. Edhe pse ambulanca ka mbërritur menjëherë në vendngjarje, Gasper Reçi nuk ka mund të shpëtojë, pasi plagët e marra i kanë shkaktuar vdekjen e menjëhershme. Hetuesit italianë bënë të ditur se Gasper Reci kishte disa precedent penal në të kaluarën për posedim dhe shpërndarje të lëndëve narkotike.

Belgjikë- 6 Shtator 2017 ( Kreshnik Gjini)

Kreshnik Gjini, 31 vjeç, u ekzekutua në komunën Forest të Belgjikës. Ai u qëllua me dy plumba nga dy persona të maskuar dhe të panjohur. E gjithë ngjarja ndodhi para syve të koleges së tij të punës, Liliane. Kreshnik Gjini punonte kamerier në një lokal në Saint-Denis. Pasi mbylli llogaritë e xhiros ditore, kyçi biznesin dhe u largua me kolegen e tij. Këtë të fundit do ta shoqëronte me makinë në shtëpi, pasi nuk kishte mundur të arrinte tramvajin e fundit mbrëmjen e së martës.

Të dy shkuan drejt parkingut ku shqiptari kishte makinën. Sapo 31-vjeçari u fut në automjet, aty u shfaqën dy persona të maskuar. Ata e qëlluan me dy plumba, duke e lënë të vdekur në vend. Dyshohet se vrasja e Gaspër Reçit të jetë bërë si hakmarrje për vrasjen e Saimir Jakut, ndërsa vrasja e Kreshnik Gjinit të jetë bërë në hakmarrje të vrasjes së Gaspër Reçit.

Vrasja e Armando Gjinit, gusht 2019

Armando Gjini, i cili u ekzekutua në Gusht të 2019-ës, me armë zjarri në qendër të Rrëshenit, njihej si pjesë e bandës së Met Kananit, i njohur nga mediat turke si “Eskobari shqiptar”, për shkak të famës që ai ka marrë atje si koka e një rrjeti të madh të trafikut të lëndëve narkotike. Pikërisht pas vrasjes së tij dyshohet të ketë qenë Kastriot Reçi, i cili u ekzekutua gjatë ditës në muajin Gusht, raporton gazetaShqip.

Vrasja e Kastriot Reçit, janar 2020

47-vjeçari u ekzekutua pranë lokalit të tij në qendër të Rrëshenit, teksa ishte duke ecur me këmbë. Sipas dëshmitarëve në drejtim të Reçit është qëlluar me snajper, duke e bërë atë viktimën e dytë brenda familjes. Reçi ishte pronar i një televizioni lokal në Mirditë, si dhe dyshohet se ka pasur influencë mbi disa biznese të tjera në zonë.

Preng Gjini is the target of the assassination attempt that took place this afternoon in Tirana, where the car he was traveling in was placed with explosives.

It is recently learned from the Trauma Hospital that he is in serious health condition and is fighting for his life.

Police announced that the event is suspected of revenge, as Preng Gjini is the brother of Tonin Gjini, who was killed last year. It is also suspected that the assassination may be related to the execution of Kastriot Reçi, who was shot with a sniper in the middle of Rrëshen.

We recall that the Gjini and Reçi tribes have long been “rivals” in the town of Rrëshen. The ordeal of murders in this family started years ago, where the two main causes are learned to be revenge and drug deals.

Rrëshen – 9 September 2016 (Sajmir Jaku)

Two gunmen shot dead the head of the High Voltage line for the north in OSHEE, Saimir Jakun, while another person was injured. Jaku was shot with a Kalashnikov, while he was drinking coffee in one of the bars in the most frequented area of ​​the city of Rrëshen together with a friend.

Italy- 28 April 2017 (Gasper Reçi)

An Albanian was executed with 4 bullets in Rome. Gasper Reci, 43 years old, from Rrëshen was executed in 2017 at his apartment in Via Simeri Crichi, in Tor Vergata. Investigations at that time did not identify any person as a suspect in the assassination, as at the time the Albanian was killed there was no person at the scene. At the time of the shooting, only his daughter was in Reçi’s apartment. Although the ambulance immediately arrived at the scene, Gasper Reçi could not escape, as the received wounds caused his immediate death. Italian investigators have revealed that Gasper Reci had several criminal records in the past for possession and distribution of narcotics.

Belgium- 6 September 2017 (Kreshnik Gjini)

Kreshnik Gjini, 31, was executed in the Belgian municipality of Forest. He was shot with two bullets by two masked and unknown persons. The whole event took place in front of the eyes of his work colleague, Liliane. Kreshnik Gjini worked as a waiter in a bar in Saint-Denis. After closing his daily turnover accounts, he locked up the business and left with his colleague. The latter would be accompanied by car home, as he had not been able to reach the last tram on Tuesday evening.

The two went to the parking lot where the Albanian had the car. As soon as the 31-year-old got into the vehicle, two masked people appeared there. They shot him with two bullets, leaving him dead on the spot. It is suspected that the murder of Gaspër Reçi was done in revenge for the murder of Saimir Jaku, while the murder of Kreshnik Gjini was done in revenge for the murder of Gaspër Reçi.

The murder of Armando Gjini, August 2019

Armando Gjini, who was executed in August 2019, with a firearm in the center of Rrëshen, was known as part of Met Kanan’s gang, known by the Turkish media as “Albanian Escobar”, because of the fame he has received there as the head of a large narcotics trafficking network. Exactly after his murder, it is suspected that it was Kastriot Reçi, who was executed during the day in August, reports the newspaper Shqip.

The assassination of Kastriot Reçi, January 2020

The 47-year-old was executed near his bar in the center of Rrëshen, while walking. According to witnesses, a sniper was fired at Reçi, making him the second victim within the family. Reçi was the owner of a local television station in Mirdita, and it is suspected that he had influence over several other businesses in the area.