Në 38-vjeçar është arrestuar sot nga policia e Elbasanit, pasi akuzohet për kontrabandë makinash.

Seksioni për Krimin Ekonomiko Financiar në Drejtorinë Vendore Elbasan ka arrestuar shtetasin Ervin Çerekja, banues në Lagjen “Shënkoll” të Elbasanit.

Çerekja akuzohet për veprën penale “Kontrabandë dhe mallra të tjerë”, “Ruajtja dhe depozitimi i mallrave kontrabandë” si dhe “Fshehja e të ardhurave”.

Nga hetimi rezulton se 38-vjeçari kishte në servisin e tij 25 automjete luksoze të cilat ishin hapur për pjesë këmbimi, ndërsa rezultoi se për asnjërën prej tyre ai nuk kishte kryer procedurat e zhdoganimit duke iu shmangur detyrimeve tatimore. Këto automjete ishin sjellë kryesisht në rrugë të dyshimta nga Anglia.

Materialet në ngarkim të 38-vjeçarit i janë referuar Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan për veprime të mëtejshme hetimore.

The 38-year-old was arrested today by the Elbasan police, after being accused of car smuggling.

The Section for Economic and Financial Crime in the Local Directorate of Elbasan has arrested the citizen Ervin Çerekja, resident in the neighborhood “Shënkoll” of Elbasan.

A quarter are charged with the criminal offenses “Smuggling and other goods”, “Storage and storage of smuggled goods” and “Concealment of income”.

The investigation shows that the 38-year-old had in his service 25 luxury vehicles which were open for spare parts, while it turned out that for none of them he had not performed customs clearance procedures avoiding tax obligations. These vehicles were brought mainly on suspicious roads from England.

The materials in charge of the 38-year-old were referred to the Prosecutor’s Office of the Elbasan Judicial District for further investigative actions.