Tre të rinj nga Elbasani kanë denoncuar dhunën që sipas tyre i është ushtruar nga Forcat e Ndërhyrjes së Shpejtë dhe forcat Delta.

Amarildo Mema dhe Lojtar Qosja të dy të moshës 23-vjeç thonë në një prononcim për gazetarin Aldo Kozarja se ngjarja ka ndodhur në Orikum ku ata ishin bllokuar në trafik pasi po ktheheshin nga plazhi i Drimadhesit.

Djemtë pretendojnë se janë dhunuar nga forcat Delta të cilët i kanë nxjerrë nga dritarja e makinës dhe kanë vijuar dhunën ndaj tyre edhe në ambientet e spitalit dhe komisariatit.

“Ishim duke u kthyer nga plazhi nga Drimadhes, duke ecur m’u ca goma rrugës. Ndaluam në trafik në Orikum, Forcat delta na kanë thyer xhamin, na kanë nxjerrë me forcë.

Na kanë thënë do iu vrasim. Na kanë rrahur në spital, në komisariat. Na kanë rrahur gjithandej. Edhe këtë shokun”, shprehen ata.

Jashtë kamerave të rinjtë shprehen se bashkë me ta ka qenë edhe një shok tjetër i cili po vijon të mbahet në komisariat, ndërsa tregojnë dhe shenjat e dhunës të ushtruar ndaj tyre.

Ky incident nuk është raportuar nga policia e Vlorës. ABCNews

Three young people from Elbasan have denounced the violence that according to them was exercised by the Rapid Intervention Forces and Delta forces.

Amarildo Mema and Player Qosja, both 23 years old, say in a statement to journalist Aldo Kozarja that the event took place in Orikum where they were stuck in traffic as they were returning from the beach of Drimadhes.

The boys claim that they were raped by Delta forces who took them out of the car window and continued the violence against them in the hospital and police station.

“We were returning from the beach from Drimadhes, walking and I had tires on the road. We stopped at the traffic in Orikum, the Delta Forces broke our glass, forced us out.

We were told we would kill them. We were beaten in the hospital, at the police station. We have been beaten everywhere. “Even this friend”, they say.

Outside the cameras, the young people say that another friend was with them, who is still being held at the police station, while showing the signs of violence against them.

This incident was not reported by the Vlora police.