Humbja e kontrollit të një rakete kineze e lëshuar në hapësirë pak ditë më parë, ka ngjallur shqetësime tek shumë njerëz, ku në “zonën e rrezikut” renditet edhe vendi ynë, sipas një harte të publikuar nga mediat prestigjioze ndërkombëtare.

Sipas parashikimve të ekspertëve dhe shkencëtarëve, dyshohet se raketa do të bjerë në tokë këtë fundjavë.

Pak më parë Ushtria Amerikanë njoftoi se raketa do të bjerë në zonën e Turkmenistanit qendror.

Kujtojmë se ditën e sotme raketa u fotograua edhe përtej Adriatikut, ku autoritetet italiane u kërkuan qytetrëve të qëndronin brenda në banesat e tyre.

Ndërkohë në videon e mëposhtme mund të shihni në kohë reale se ku ndodhet raketa kinze dhe lëvizjen e saj.

The loss of control of a Chinese missile launched into space a few days ago, has raised concerns among many people, where our country is also ranked in the “danger zone”, according to a map published by prestigious international media.

According to forecasts of experts and scientists, it is suspected that the rocket will land on the ground this weekend.

Earlier, the US military announced that the missile would land in the area of ​​central Turkmenistan.

Recall that today the rocket was photographed across the Adriatic, where Italian authorities asked citizens to stay inside their homes.

Meanwhile in the video below you can see in real time where the Kinze missile is located and its movement.