Koronavirusi shënon vitkima edhe në futboll ndërsa mediat e huaja raportojnë se një trajner 21-vjeçar i futbollit të të rinjve vdiq pasi luftoi për disa ditë me COVID-19 ndërsa është një nga viktimat më të reja në botë.

Kur u diagnostikua me Covid-19, Francisco (Fran) Garcia, nga Malaga, nga Spanja, iu dha lajmi shkatërrues se ai kishte leuçemi.

Garcia nuk e kishte idenë se ai kishte një formë agresive të kancerit, gjë që e bëri atë jashtëzakonisht të prekshëm nga koronavirusi, kur shkoi në një spital me probleme të frymëmarrjes të Premten e kaluar.

Presidenti i klubit të futbollit Atletico Portada Alta tha se atij iu tha që Garcia ishte i qëndrueshëm, por një orë më vonë u informua se ai kishte vdekur.

Ai është viktima më e re në Spanjë – dhe ndoshta në gjithë Evropën- dhe vdekja e tij vjen ndërsa vendi lufton për të përmirësuar sëmundjen e gripit.

Coronavirus hits the mark in football as well as foreign media reports that a 21-year-old youth football coach died after fighting for several days with COVID-19 while being one of the youngest victims in the world.

When diagnosed with Covid-19, Francisco (Fran) Garcia, of Malaga, Spain, was given the devastating news that he had leukemia.

Garcia had no idea he had an aggressive form of cancer, which made him extremely vulnerable to coronavirus when he went to a hospital with respiratory problems last Friday.

Atletico Portada Alta football club president said he was told Garcia was stable, but an hour later he was informed that he was dead.

He is the youngest victim in Spain – and possibly all of Europe – and his death comes as the country struggles to cure the flu.