Kancelarja e Gjermanisë gjermane Angela Merkel është renditur edhe për këtë vit si gruaja më e fuqishme në botë nga “Forbes.” Kancelarja renditet e para në listën e Forbes 2019, ndërsa ndiqet nga kryetarja e Bankës Qendrore Evropiane, Christine Lagarde nga Franca, dhe kështu lista vazhdon me Kryetaren e Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA Nancy Pelosi.

Angela Merkel u vlerësua për qëndrueshmërinë e saj, për qëndrimin përballë Presidentit të SHBA, Donald Trump dhe për politikën e saj kundrejkt refugjatëve për të hyrë në vend mes krizës së emigrantëve që prej 2015. Media dhe opinionistët e kanë cilësuar Merkelin si lidere “de fakto” e Bashkimit Evropian, por edhe si udhëheqëse e “botës së lirë”.

Renditja e Forbes për 2019:

-Angela Merkel, Kancelarja Gjermane

-Christine Lagarde, drejtuese e Bankës Qendrore Evropiane-

-Nancy Pelosi, Kryetare e Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA

-Ursula von der Leyen, Presidente e Komisionit Evropian

-Mary Barra, CEO e General Motors

-Melinda Gates, Bashkëkryetare e Bill & Melinda Gates Foundation

-Abigail Johnson, CEO e Fidelity Investments

-Ana Patricia Botín, Kryetare Ekzekutive e Santander Botín

-Ginni Rometty, CEO e IBM Gruaja e parë që drejtoi kompaninë

-Marillyn Heëson, CEO e Lockheed

German Chancellor Angela Merkel is also ranked this year as the most powerful woman in the world by Forbes. the list goes on with US House Speaker Nancy Pelosi.

Angela Merkel was praised for her resilience, for standing up to US President Donald Trump and for her policy on refugees entering the country amid the immigrant crisis since 2015. Media and opinion polls have described Merkel as a “de facto leader”. “But also as the leader of the” free world “.

Forbes Ranking for 2019:

-Angela Merkel, German Chancellor

-Christine Lagarde, Head of the European Central Bank-

-Nancy Pelosi, Speaker of the US House of Representatives

-Ursula von der Leyen, President of the European Commission

-Mary Barra, CEO of General Motors

-Melinda Gates, Co-Chair of the Bill & Melinda Gates Foundation

-Abigail Johnson, CEO of Fidelity Investments

-Anna Patricia Botín, Executive Chairman of Santander Botín

-Ginni Rometty, CEO of IBM The first woman to run the company

-Marillyn Heëson, CEO of Lockheed