Ish-presidenti amerikan Barack Obama ka konfirmuar ekzistencën e UFO-ve, që lëvizin me një shpejtësi të paparë dhe që nuk krahasohen me asnjë mjet ushtarak të Shteteve të Bashkuara, duke theksuar se këto gjëra duhen marrë me seriozitet.

Duke folur në shown televiziv “The Late Late Show” me Jasmes Cordon, Obama pranoi se ka pasur qasje në fotografitë e shkrepura ku shfaqeshin UFO-t që ndiqeshin nga ushtria amerikane.

“Ajo çfarë është e vërtetë, është se ekzistojnë fotografi dhe video të objekteve në qiell që nuk e dimë me saktësi se çfarë janë. Nuk mund të shpjegojmë se si lëvizin apo trajektoren e tyre. Mendoj se njerëzit duhet ta marrin me seriozitet këtë çështje dhe të mundohen ta hetojnë dhe të mësojnë se çfarë janë”- ka shtuar Obama.

Ai theksoi se ka qenë kurioz për programin e hulumtimit të qeverisë amerikane, sa i përket çështjes së jashtëtokësorëve në kohën kur po kandidonte për president më 2008.

Former US President Barack Obama has confirmed the existence of UFOs, which move at an unprecedented speed and are not compared to any US military vehicle, stressing that these things should be taken seriously.

Speaking on the television show “The Late Late Show” with Jasmes Cordon, Obama admitted that he had access to the photos taken showing UFOs being chased by the US military.

“What is true is that there are photos and videos of objects in the sky that we do not know exactly what they are. We can not explain how they move or their trajectory. “I think people need to take this issue seriously and try to investigate and find out what they are.”

He said he was curious about the US government’s research program on aliens at the time he was running for president in 2008.