Kanë humbur jetën nga Covid-19, 4 persona në vendin tonë, nga të cilët, 2 qytetarë nga Tirana, përkatësisht 85 vjeç, si dhe një 79 vjeçare nga Mirdita dhe një 81 vjeçare nga Shkodra.

Ndërkohë është regjistruar një tjetër rekord me 130 të infektuar përgjatë 24 orëve të fundit. Aktualisht ne spitalin Infektiv dhe “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 116 pacientë te konfirmuar pozitiv ku 23 paciente janë në terapi intensive, 7 prej të cilëve pacientë të intubuar.

COVID-19 – Statistika (4 Gusht 2020): Testime totale 43203, Raste pozitive 5750
Raste të shëruara 3054, Raste Aktive 2520, Humbje jete 176 (Qarku Tiranë 89, Shkodër 30,, Durrës 22, Fier 9, Elbasan 6, Lezhë 5, Kukës 4, Vlorë 4, Korçë 4, Dibër 2, Berat 1)

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve: Tiranë 1404, Durrës 302, Shkodër 231
Fier 103, Vlorë 94, Lezhë 87, Korçë 82, Kukës 74, Elbasan 54, Berat 33, Dibër 31, Gjirokastër 25

Njoftimi i plotë: Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju informon për situatën epidemiologjike të Covid19 gjatë 24 orëve të fundit në vendin tonë. Situata paraqitet serioze ku vijon të ketë raste të reja të idenfikuara nga gjurmimi dhe hetimi epidemiologjik, si dhe qytetarë që kanë nevojë për trajtim mjekësor në dy spitalet Covid.

Ndaj u kërkojmë qytetarëve të respektojnë masat e vendosura, për të mbajtur maskën detyrimisht në ambientet e mbyllura, për të ruajtur distancimin fizik dhe higjienën personale. Në këtë normalitet të ri, bashkëpunimi juaj është shumë i rëndësishëm për të parandaluar përhapjen e infeksionit, për të mbrojtur veten dhe të afërmit tuaj.
Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 546 testime për të dyshuar të prekur nga Covid 19, ku 130 persona janë konfirmuar të prekur nga virusi Covid 19.

Shpërndarja gjeografike e rasteve pozitive ditore është si vijon: 72 raste në Tiranë, 13 në Shkodër, 6 në Fier, nga 5 raste në Kukës, Lezhë, 4 në Korçë, nga 3 raste në Mat, Roskovec, nga 2 raste në Krujë, Kavajë, Lushnje, Berat, Sarandë, nga 1 rast në Durrës, Elbasan, Has, Vlorë, Gjirokastër, Malësi e Madhe, Gramsh, Kuçovë, Skrapar.

Gjatë 24 orëve të fundit janë shëruar 23 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve në 3054, që nga fillimi i epidemisë. Aktualisht ne spitalin Infektiv dhe “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 116 pacientë te konfirmuar pozitiv ku 23 paciente janë në terapi intensive, 7 prej të cilëve pacientë të intubuar.

Fatkeqësisht nuk e kanë fituar dot betejën me sëmundjen në spitalin infektiv, me gjithë përpjekjet e stafit mjekësor, dy qytetarë nga Tirana, të dy 85 vjeç. Nuk kanë mundur të mbijetojnë në spitalin Covid2 “Shefqet Ndroqi edhe 2 qytetare: Një 79 vjeçare nga Mirdita dhe një 81 vjeçare nga Shkodra, me sëmundjë bashkëshoqëruese.
Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i shpreh ngushëllimet familjarëve.

Ju lutemi, tregoni kujdes në ambientet e punës, aty ku ofrohen shërbime dhe në çdo ambient publik, për të respektuar masat e higjienës, distancës fizike. Respektimi i distancës, vendosja e maskës, higjiena vetjake dhe kolektive janë mënyrat e vetme për të frenuar përhapjen e COVID19. Në rast se dyshoni se jeni të prekur nga Covid19 dhe keni shenja të sëmundjes, të telefononi menjëherë Urgjencën Kombëtare në numrin 127 ose në linjën e gjelbër falas 0800 40 40 për t’u lidhur me mjekun tuaj të familjes.

COVID-19 – Statistika (4 Gusht 2020): Testime totale 43203, Raste pozitive 5750
Raste të shëruara 3054, Raste Aktive 2520, Humbje jete 176 (Qarku Tiranë 89, Shkodër 30,, Durrës 22, Fier 9, Elbasan 6, Lezhë 5, Kukës 4, Vlorë 4, Korçë 4, Dibër 2, Berat 1)

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve: Tiranë 1404, Durrës 302, Shkodër 231
Fier 103, Vlorë 94, Lezhë 87, Korçë 82, Kukës 74, Elbasan 54, Berat 33, Dibër 31, Gjirokastër 25

4 people in our country lost their lives from Covid-19, of which, 2 citizens from Tirana, respectively 85 years old, as well as a 79 year old woman from Mirdita and an 81 year old woman from Shkodra.

Meanwhile another record has been recorded with 130 infected over the last 24 hours. Currently in the Infectious Diseases Hospital and “Shefqet Ndroqi” 116 confirmed positive patients are being treated where 23 patients are in intensive therapy, 7 of which are intubated patients.

COVID-19 – Statistics (4 August 2020): Total tests 43203, Positive cases 5750
Cured cases 3054, Active cases 2520, Loss of life 176 (Tirana Region 89, Shkodra 30 ,, Durrës 22, Fier 9, Elbasan 6, Lezhë 5, Kukës 4, Vlora 4, Korçë 4, Dibër 2, Berat 1)

Geographical distribution of active cases by regions: Tirana 1404, Durrës 302, Shkodër 231
Fier 103, Vlora 94, Lezhë 87, Korçë 82, Kukës 74, Elbasan 54, Berat 33, Dibër 31, Gjirokastër 25

Full announcement: The Ministry of Health and Social Protection informs you about the epidemiological situation of Covid19 during the last 24 hours in our country. The situation is serious where there are still new cases identified by epidemiological tracing and investigation, as well as citizens in need of medical treatment in the two Covid hospitals.

Therefore, we ask the citizens to respect the established measures, to keep the mask necessarily indoors, to maintain physical distance and personal hygiene. In this new normalcy, your cooperation is very important to prevent the spread of infection, to protect yourself and your loved ones.
During the last 24 hours, 546 tests were performed on suspects affected by Covid 19, where 130 people were confirmed to be affected by the Covid 19 virus.

The geographical distribution of positive daily cases is as follows: 72 cases in Tirana, 13 in Shkodra, 6 in Fier, 5 cases in Kukes, Lezha, 4 in Korca, 3 cases in Mat, Roskovec, 2 cases in Kruja, Kavaja , Lushnje, Berat, Saranda, from 1 case in Durrës, Elbasan, Has, Vlora, Gjirokastër, Malësi e Madhe, Gramsh, Kuçovë, Skrapar.

In the last 24 hours, 23 citizens have been cured, bringing the number of cured to 3054, since the beginning of the epidemic. Currently in the Infectious Diseases Hospital and “Shefqet Ndroqi” 116 confirmed positive patients are being treated where 23 patients are in intensive therapy, 7 of which are intubated patients.

Unfortunately, they could not win the battle with the disease in the infectious hospital, despite the efforts of the medical staff, two citizens from Tirana, both 85 years old. They could not survive in the hospital Covid2 “Shefqet Ndroqi and 2 more citizens: A 79 year old from Mirdita and an 81 year old from Shkodra, with a concomitant disease.
The Ministry of Health and Social Protection expresses its condolences to the families.

Please be careful in the workplace, where services are provided and in any public environment, to respect the measures of hygiene, physical distance. Respect for distance, mask placement, personal and collective hygiene are the only ways to curb the spread of COVID19. If you suspect that you are affected by Covid19 and have any signs of illness, call the National Emergency number 127 immediately or call the toll-free number 0800 40 40 to contact your GP.

COVID-19 – Statistics (4 August 2020): Total tests 43203, Positive cases 5750
Cured cases 3054, Active cases 2520, Loss of life 176 (Tirana Region 89, Shkodra 30 ,, Durrës 22, Fier 9, Elbasan 6, Lezhë 5, Kukës 4, Vlora 4, Korçë 4, Dibër 2, Berat 1)

Geographical distribution of active cases by regions: Tirana 1404, Durrës 302, Shkodër 231
Fier 103, Vlora 94, Lezhë 87, Korçë 82, Kukës 74, Elbasan 54, Berat 33, Dibër 31, Gjirokastër 25