Kryeminsitri Edi Rama foli për një plan puçist të fshehur pas grevës së kontrollorëve të Albcontroll, që çoi në bllokimin e Aeroportit të Rinasit për mbi 24 orë.

Dy emra citoi Kryeministri si përgjegjës për nxitjen e këtij puçi, ish-Kryeministri Sali Berisha dhe Presidenti i vendit, Ilir Meta. Rama në daljet e tij ka përmendur dhe një “leshko”, duke iu referuar Petrit Sulajt, ish-drejtori i Aviacionit Civil, i cili u shoqerua në polici mbrëmjen e sotme.

Sipas Ramës, një plan i brendshëm në Albcontrol ishte mirëorganizuar, duke sjellë një problem të madh për vendin.

Por Fax News ka siguruar një listë të personave që punojnë në Albcontrol, të cilëve kryeministri i referohet si “puçistë”. Aty vihen re shumë emra familjarësh të lidhur me socialistë të njohur.

Duhet theksuar se shumica e këtyre emrave nuk janë kontrollorët që dolën në protestë për uljen e pagave të tyre dhe madje rrogat e këtyre emrave madje nuk janë prekur fare.

Duke filluar nga djali i Gramoz Ruçit, Ledio Ruçi, te Redi Fino, djali i ish-deputetit Bashkim Fino, deri te Norbis Qazimi, vëllai i Fatmir Xhafajt, fotot e mëposhtme tregojnë të gjithë punonjësit e Albcontrol të lidhur me politikën.

Prime Minister Edi Rama spoke about a coup plan hidden behind the strike of Albcontroll controllers, which led to the blockade of Rinas Airport for over 24 hours.

The Prime Minister cited two names as responsible for inciting this coup, former Prime Minister Sali Berisha and the President of the country, Ilir Meta. Rama in his speeches mentioned a “haircut”, referring to Petrit Sulaj, former director of Civil Aviation, who was escorted to the police tonight.

According to Rama, an internal plan in Albcontrol was well organized, bringing a major problem for the country.

But Fax News has provided a list of people working at Albcontrol, whom the prime minister refers to as “coup plotters”. There are many family names associated with well-known socialists.

It should be noted that most of these names are not the controllers who came out in protest for the reduction of their salaries and even the salaries of these names have not even been affected at all.

From Gramoz Ruçi’s son, Ledio Ruçi, to Redi Fino, the son of former MP Bashkim Fino, to Norbis Qazimi, Fatmir Xhafaj’s brother, the following photos show all Albcontrol employees related to politics: