Kur ende nuk ka filluar fushata, zbulohen përballjet e forta në qarkun e Elbasanit.

Kur kanë mbetur më shumë se tre muaj ka beteja e 25 prillit dalin emrat e parë të kandidatëve VIP për zgjedhjet parlamentare. Qarku më interesant duket se do të jetë ai Elbasanit, ku tashmë kanë dalë emrat e kandidatëve VIP për zgjedhjet. Gazment Bardhi do të jetë udhëheqësi i listës së PD-së për Elbasan, pasi ai është caktuar edhe shefi i shtabit të demokratëve.

Në këtë qark do të kandidojë edhe kryetarja e LSI-së, Monika Kryemadhi. Liderja kryesore e partisë së opozitës do të kryesojë listën e LSI-së në këtë qark. Një tjetër emër “VIP” politikës është edhe ai Rudina Hajdarit. Ajo sapo ka shpallur kandidimin në qarkun e Elbasanit, duke qenë tashmë jo pjesë e PD-së, por nën siglën e Nismës Thurje, një subjekt i ri politik që po tenton të mposhtë dominimin e partive të vjetra politike.

Nga ana e Partia Socialiste, në këtë qark do të kandidojnë Taulant Balla dhe ministrja Evis Kushi. Të paktën këto janë emrat e konfirmuar, duke përmendur këtu edhe ish-ministrin e Financave, Anastas Angjeli, i cili më parë ka qenë deputet i këtij qarku.

Në ditët në vijim pritet të mësohet dhe kandidimi i emrave të tjerë “big” ku me interes se ku do të kandidojnë kryesocialisti Edi Rama dhe kryedemokrati Lulzim Basha, dy rivalët kryesorë të politikës. Tirana, Durrësi dhe Vlora janë qarqet e përfolura që mund të kandidojnë Rama apo Basha, por që sigurisht do të tentojnë të shmangin një përballje direkt ndërmjet tyre.

 

When the campaign has not started yet, strong confrontations are revealed in the district of Elbasan.

With more than three months left until the battle of April 25, the first names of VIP candidates for the parliamentary elections appear. The most interesting district seems to be that of Elbasan, where the names of VIP candidates for the elections have already appeared. Gazment Bardhi will be the leader of the PD list for Elbasan, as he has also been appointed the chief of staff of the Democrats.

The chairwoman of the SMI, Monika Kryemadhi, will also run in this constituency. The main leader of the opposition party will head the SMI list in this district. Another “VIP” name in politics is Rudina Hajdari. She has just announced her candidacy in the Elbasan region, being no longer part of the DP, but under the banner of the Knitting Initiative, a new political entity that is trying to defeat the dominance of the old political parties.

On behalf of the Socialist Party, Taulant Balla and Minister Evis Kushi will run in this constituency. At least these are the confirmed names, mentioning here the former Minister of Finance, Anastas Angjeli, who was previously a deputy of this region.

In the following days, it is expected to learn the candidacy of other “big” names, where with interest where the main socialist Edi Rama and the leader of the democrat Lulzim Basha, the two main rivals of politics, will run. Tirana, Durres and Vlora are the rumored districts that can run Rama or Basha, but that will certainly try to avoid a direct confrontation between them.