Ambasada e SHBA-ve ka shpërndarë foton e një togere shqiptare, e cila është pilote me Regjimentin e Aviacionit amerikan.

E lindur në Kosovë, por me nënshtetësi amerikane, Valdeta Mehanja nuk e kishte menduar se do vinte në Shqipëri si pilote gjatë stërvitjes Defender21

Rrugëtimi i saj ka nisur si refugjate lufte deri sa është bërë pilote e helikopterëve UH-60 Black Hawk për Ushtrinë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

“Nëse ka njeri që e njeh punën e palodhur dhe vendosmërinë, ajo është togerja e 2-të Valdeta Mehanja, pilote me Regjimentin e Aviacionit 1-131. Mehanja, shqiptare e lindur në Kosovë dhe shtetase amerikane, nuk e mendonte kurrë se do mund të shihte Shqipërinë.

“Unë nuk e kisha vizituar kurrë Shqipërinë më parë. Është një ndjenjë e jashtëzakonshme të jem këtu, si pilote, në uniformë dhe me Ushtrinë e Shteteve të Bashkuara”, tha ajo.

“Unë nuk do ta kisha patur kurrë këtë mundësi për të fluturuar rreth Shqipërisë nëse nuk do të ishte për Ushtrinë. Mundësia për ta përjetuar këtë, më bëri shumë të lumtur”. – thuhet në postimin e ambasadës së SHBA-ve.

The US Embassy has distributed the photo of an Albanian lieutenant, who is a pilot with the American Aviation Regiment.

Born in Kosovo, but with American citizenship, Valdeta Mehanja did not think she would come to Albania as a pilot during the Defender21 training

Her journey began as a war refugee until she became a pilot of the UH-60 Black Hawk helicopters for the United States Army.

“If there is anyone who knows hard work and determination, it is 2nd Lieutenant Valdeta Mehanja, a pilot with the Aviation Regiment 1-131. Mehanja, an Albanian born in Kosovo and an American citizen, never thought she could to see Albania.

“I have never visited Albania before. It is an extraordinary feeling to be here, as a pilot, in uniform and with the United States Army,” she said.

“I would never have had this opportunity to fly around Albania if it were not for the Army. The opportunity to experience this made me very happy.” – said in the post of the US Embassy.