Genci Balla i dënuar në burgun e Peqinit për rekrutim të besimtarëve për qëllime terroriste, i njohur si imami i vetëshpallur i “Unazës së Re”, i vendosur në regjimin “41 bis”, është transferuar me urgjencë në spitalin e burgut në gjendje të rëndë shëndetësore.

Prej një jave, Balla ndodhet në grevë urie pasi ka refuzuar regjimin “41 bis” ndërsa akuzon drejtuesit e këtij burgu për keqtrajtim.

Raportimet e fundit pranë spitalit të burgut në Tiranë i dënuari Genci Balla, si imami i dënuari në krimet e rënda me 17 vjet burg, dhe dy të tjerë pjesë e regjimit “41 bis” ndodhen në gjendje të rëndë shëndetësore.

Një prej tyre, në gjendje të rëndë shëndetësore, i cili nuk është transportuar ende drejt spitalit, është drejt humbjes së shikimit si pasojë e mosushqyerjes.

Po ashtu në gjendje të rënduar ndodhet edhe një tjetër i burgosur, i cili ka qenë pjesë e grupit që kundërshtuan me armë duke i marrë jetën efektivit të Reneas në Lazarat, disa vjet më parë.

Burime për ABC News thonë se prej 12 ditësh, Balla së bashku me 9 persona të tjerë të vendosur në regjimin “41 bis” ndodhen në grevë urie në shenjë revolte kundër stafit të burgut të Peqinit.

Ndërkohë Balla është duke u trajtuar me serume, dhe vazhdon të mbajë të njëjtin qëndrim për refuzimin e ushqimit.

Genci Balla, convicted in Peqin prison for recruiting believers for terrorist purposes, known as the self-proclaimed imam of the “New Ring”, placed in the “41 bis” regime, has been urgently transferred to the prison hospital in serious condition. health.

For a week, Balla has been on a hunger strike after rejecting the “41 bis” regime while accusing the leaders of this prison of ill-treatment.

Recent reports near the prison hospital in Tirana, the convict Genci Balla, as the imam convicted of serious crimes with 17 years in prison, and two other part of the “41 bis” regime are in serious health condition.

One of them, in serious health condition, who has not yet been transported to the hospital, is towards vision loss as a result of malnutrition.

Also in aggravated condition is another prisoner, who was part of the group that opposed with guns taking the life of Renea effective in Lazarat, a few years ago.

Sources for ABC News say that for 12 days, Balla together with 9 other people placed in the “41 bis” regime are on hunger strike in revolt against the staff of the Peqin prison.

Balla, meanwhile, is being treated with serums, and continues to hold the same stance on food rejection.