Gjermania është një ndër shtetet që po menaxhon më së mirë situatën e koronavirusit të ri, COVID-19.

Sipas të dhënave zyrtare të publikuara në WoldMeter, Gjermania ka 62,435 të infektuar nga COVID-19, dhe vetëm 541 viktima.

Së fundmi qeveria gjermane ka dhënë një lajm të mirë për shtetasit e saj pasi po planifikohet të testohen për koronavirusin 200,000 njerëz në ditë.

Gjermania ka marrë shembull nga Koroja e Jugut e cila me anë të testimit në masë ka mundur të ngadalësojë virusin.

Gjermania tashmë po teston më shumë se çdo vend tjetër evropian me një shpejtësi deri në 500,000 teste në javë, por planet e fundit do t’a dyfishojnë shifrën me shpresën për rezultate të shpejta kundër COVID-19.

COVID-19 ka shkaktuar më shumë se 30,000 viktima në të gjithë botën, ku 10, 000 prej tyre janë vetëm në Itali, shteti i kthyer në epiqëndrën e virusit në Evropë.

Germany is one of the countries that is best managing the situation of the new coronavirus, COVID-19.

According to official data published on WoldMeter, Germany has 62,435 infected with COVID-19, and only 541 fatalities.

Recently the German government has given good news to its citizens as it is planning to test for coronavirus 200,000 people a day.

Germany has taken an example from South Korea, which through mass testing has been able to slow down the virus.

Germany is already testing more than any other European country with speeds of up to 500,000 tests per week, but the latest plans will double that in hopes of quick results against COVID-19.

COVID-19 has caused more than 30,000 casualties worldwide, with 10,000 of them in Italy alone, the state that has become the epicenter of the virus in Europe.