Pas 25 vitesh burgim është liruar anëtari i mafias, Giovanni Brusca, i cili njihej për besnikërinë ndaj kreut të bosit të Cosa Nostra, Toto Riina.

64-vjeçari ka arritur të fitojë lirinë për shkak të ligjit të 13 shkurtit 2001, falë të cilit ai mbaroi vuajtjen e dënimit me burg për shtetin Italian.

Pas bashkëpunimit me sistemin e drejtësisë, Brusca mori zbritje të dënimit të parashikuar nga ligji.

Ai ka mbaruar vuajtjen e dënimit dhe që nga sot ish vrasësi i Cosa Nostra, i cili më 23 maj 1992 aktivizoi telekomandën për masakrën e Capaci është një njeri i lirë.

Lirimi i tij ka shkaktuar zemërim në qytetarët, politikanë dhe të afërmit e viktimave të tij, të cilët e konsiderojnë këtë vendim si të padrejtë.

Ish-shefi i cili më 23 maj 1992 përdori telekomandën që shkaktoi masakrën e Capaci, duke vrarë gjyqtarin Giovanni Falcone, gruan e tij Francesca Morvillo dhe tre agjentët e shoqërimit Rocco Dicillo, Vito Schifani dhe Antonio Montinaro, u arrestua në 1996 në provincën e Agrigento dhe pas disa vitesh ai filloi të bashkëpunojë me sistemin e drejtësisë.

Për mediat italiane, e veja e oficerit të policisë, Antonia Montinaro e revoltuar ndaj këtij vendimi ka thënë se e “gjithë Italia duhet të zemërohet”.

“Unë jam e zemëruar, jam me të vërtet e zemëruar. Shteti po ecen kundra nesh”, tha ajo.

 

After 25 years in prison, mafia member Giovanni Brusca, who was known for his loyalty to the head of the Cosa Nostra boss, Toto Riina, has been released.

The 64-year-old managed to gain his freedom due to the law of February 13, 2001, thanks to which he ended his serving a prison sentence for the Italian state.

After cooperating with the justice system, Brusca received a reduction in the sentence provided by law.

He has finished serving his sentence and as of today the former Cosa Nostra killer, who on 23 May 1992 activated the remote control for the Capaci massacre is a free man.

His release has angered citizens, politicians and relatives of his victims, who consider the decision unfair.

The former boss who on May 23, 1992 used the remote control that sparked the Capaci massacre, killing Judge Giovanni Falcone, his wife Francesca Morvillo and three escort agents Rocco Dicillo, Vito Schifani and Antonio Montinaro, was arrested in 1996 in the province of Agrigento. and after a few years he began cooperating with the justice system.

For the Italian media, the widow of the police officer, Antonia Montinaro, revolted against this decision, said that “the whole of Italy should be angry”.

“I’m angry, I’m really angry. “The state is moving against us,” she said.